Inför Bournemouth – Spurs

Spurs skakar av sig uttåget från Champions League och kommer stärkta ifrån det. Mer om det kan ni läsa här.

Nu är det dags att sadla om på söndag och ta sig ca 3 timmar söderut i England, till Bournemouth som är placerade på en tolfte plats i ligan. De har sju poäng upp till Burnley (sjunde plats) men också sju poäng ner till sträcket vilket kan skapa en viss motivation hos hemmalaget.

Vad gäller Spurs är det poäng som gäller för att hålla glappet ner till Chelsea men samtidigt finns chansen att klättra något i tabellen beroende på matchen mellan Liverpool och Man Utd. För egen del ser jag att det är viktigare att faktiskt titta neråt i tabellen och se till att man håller fjärdeplatsen för att skapa sig arbetsro under sommaren. Men visst, en tredje-/andraplats är ju inte fel.

Truppen är näst intill skadefri (endast Toby) och spelet mot Juventus var emellanåt riktigt bra, så det är väl bara åka ner till sydkusten och plocka med sig poängen hem? Jag tror inte att det är så enkelt. Det har inte varit närmare en ligaförlust på länge som det är nu. Frågan är om vissa spelare helt lyckats släppa onsdagsmatchen och klarar att ladda om? Kane och Eriksen har nog en viss revanschlusta i kroppen men har en Alli eller en Son motivationen att vara lika pigga denna match? Givetvis är man alltid optimist men här gäller det att Poch verkligen känner sina spelare och vågar ta beslut för truppens bästa.

En rotation på ytterbacksplatserna känns nära tillsammans med en Lamela från start. Jag skulle också vilja låta Dier vila (som faktiskt inte varit bra senaste matcherna) och varför inte prova en Lucas? Nu vet vi att Poch troligtvis endast kommer rotera ytterbackarna och möjligtvis Lamela för att inte skapa oro i leden vad gäller förlusten i veckan.

 

Det enda vi kan vara säkra på är att våren är på ingång och att framtiden är liljevit.

 

COYS

 

Såhär vill jag se laget på söndag

Lloris

Aurer Vertongen Sanchez Rose

Wanyama Dembele

Lucas Eriksen Lamela

Kane

Såhär tror jag Poch ställer upp

Lloris

Aurer Vertongen Sanchez Rose

Dier Dembele

Eriksen Alli Lamela

Kane

 

Johannes Glanz

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*