Inför Tottenham – Wolverhampton

Hjärtattacken var än en gång nära i lördags när Tottenham i 96:e matchminuten säkrade en viktig vinst mot Brighton. Det har minsann inte varit något glänsande spel de senaste matcherna, kan till och med tycka att spelet sedan uppehållet efter årsskiftet har varit segt och lite sökande.

Inledningen av Premier League skämde verkligen bort oss med magiskt spel, det var hög press, full fart framåt, snabba passningar och vågad högt placerad backlinje. Att vi tappade lite av detta när alla skadorna kom var ju inte konstigt, men tyckte ändå att laget kämpade och slet och fick i perioder till det fantastiska spelet vi hade inledningsvis. Men sedan uppehållet har det sett lite segt och långsamt ut, speciellt spelet genom mittfältet. Detta är något jag hoppas går åt rätt håll i lördagens match mot Wolverhampton.

Wolverhampton är ett lurigt lag, de spelar väldigt disciplinerat, tight på mitten och sammansvetsade lagdelar vilket gör dem väldigt svårspelade. Vi får heller inte glömma att lagen i Premier League numera har läst Tottenhams spel i högre grad än tidigare och Wolves brukar vara duktiga på att göra den hemläxan. De kommer till Tottenham Hotspur Stadium med en förlust mot Brentford i ryggen. Innan dess blev det seger mot Chelsea och en förlust på tilläggstid mot Manchester United. Vår senaste match mot Wolverhampton slutade i en hemsk förlust på övertid, först 1-1 i 91:a minuten och sedan 2-1 i 97:e. Det var en förlust som verkligen sved! Den matchen hade dessutom vi i THSS besök av legendaren Gary Mabbut på THSS årsmöte i Stockholm. Det var Tottenhams första förlust för säsongen och första matchen efter spektaklet mot Chelsea.

Hur är då läget i Wolverhampton? Hwang Hee-Chan var borta i matchen mot Brentford pga skada på träningen, men verkar ändå vara redo för spel mot Tottenham på lördag. Frågan är om Gary O´Neil vågar starta honom direkt? Han är ju en väldigt viktig spelare för Wolves. Dock åkte Wolves på en skadesmäll mot Brentford, Matheo Cunha gick av tidigt i matchen och är troligtvis borta resten av säsongen, det är ett väldigt stort tapp för laget.

Min troliga Wolves-uppställning ser ut som följer:

Tottenham har en stark segersvit på hemmaarenan just nu, och jag kan inte se att den sviten skall spräckas på lördag. Som jag skrev tidigare så är Wolves ett jobbigt lag att möta, men hemmaplan, lite flyt i spelet och med publiken i ryggen bäddar det ändå för en seger. Frågan är om vi kan tro på en komfortabel seger? Det tror jag tyvärr inte, utan det blir kamp i 90 + minuter.

Trots fint facit i de senaste matcherna har det inte varit självklara segrar, utan vi tappar även till oavgjort i slutet av matcherna. I och med att övriga lag i Premier League börjar läsa av spelet och börjat anpassa sig efter Tottenham har det blivit trängre på mitten och svårare att spela det snabba passningsspel som vi är vana vid att Tottenham levererar. Detta är något som spelarna måste lära sig att hantera och kunna spela förbi. I början av säsongen var det mycket one touch ball, det måste laget hitta tillbaka till, se bara 2-1 målet mot Brighton senast, fyra snabba passningar och full fart framåt, då hänger inte motståndarna med. Det skall ju såkklart dock sägas att det ju först nu som vi är ett i stort sett intakt lag sedan början av november! Skadelistan blev dock lite oroande efter dagens öppna träning där Porro och Udogie saknades efter smällar i matchen mot Brighton. Håller verkligen tummarna för att båda dom är fit for fight inför matchen på lördag. I övrigt är skadelistan numera hanterbar där den enda som ännu inte är i träning är Solomon, både Lo Celso och Sessignon var med på dagens öppna träning.

Min önskan är att Ange nu kör på med den startelvan som skördade så många framgångar i början av säsongen. Backlinjen misstänker jag kommer vara intakt med Romero och Van den Ven som mittbackar. Här är ju ändå ett litet frågetecken om Ange kanske ändå vill testa nyförvärvet Dragusin, men mer troligt att han blir inbytt lite tidigare i matchen.

Mittfältet ser jag som självklart – Bissouma, Sarr och Maddison. Är ju såklart osäker på Bissoumas form efter AFCON och Malaria, men i och med att Bentancur inte riktigt haft formen känns det som ett självklart val. Sarr är fantastisk och även om han inte orkade hela 90 minuter i matchen senast kan jag inte se att någon skulle kunna peta honom från startelvan. Maddison har än så länge inte kommit upp i samma fantastiska form som han hade innan skadan, men han är ändå på god väg. Han hade några matcher på försäsongen som inte var lysande, men sedan kom han in i laget och hittade spelet.

Sedan kommer vi till forwards. Här är det två solklara startspelare – Son och Richarlison, men vem sätter Ange ute på högerkanten? Dejan har tyvärr haft vikande form sedan årsskiftet och Johnson är ung och hungrig, men har fortfarande svårt att få till farliga inlägg. Werner har ju startat de senaste matcherna i Sons frånvaro och gjort det till stor del bra, men inte fått in någon boll i nät ännu. Så vem väljer Ange? Jag tror och hoppas på att det är Dejan som får börja. Det gör att trolig startelva ser ut som följer:

Det är ju helt fantastiskt att det numera är flera spelare som konkurrerar om i stort sett alla platserna, att det finns fullgoda alternativ på bänken är någon jag har längtat efter. Dock måste jag säga att lördagens match mot Brighton fortfarande sitter fastetsad i minnet då de sista bytena som Ange genomförde bara skulle gå in och punktera matchen, men resultatet blev att vi tappade hela spelet. Tack gode gud för sena vinster, men snälla, snälla Tottenham – kan vi äntligen få en komfortabel vinst?

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.