Inför Tottenham – Nottingham

Det är inte en helt bekväm känsla inför söndagens drabbning mot Nottingham. Senaste matcherna har sannerligen inte levt upp till förväntningarna. I lördags förvisso en vinst med 2-1 mot Luton, men den satt hårt inne. I tisdags en märklig tillställning på London stadium mot West Ham som slutade 1-1 där det inte riktigt kändes som om Spurs gick för vinst, utan var nöjda med oavgjort. Men vi startar med lite status kring Nottingham!

I Nottingham hittar vi svensken Anthony Elanga som har gjort en bra säsong. Den inleddes med mycket bänknötande, men sedan har det tagit sig och numera får Elanga mycket speltid och han gör det dessutom bra på planen. Nottingham Forrest inledde säsongen trögt, så trögt att de i december också sparkade dåvarande tränaren och tog in Tottenham-bekantingen Nuno Espirito Santos. Efter det har det gått bättre och laget har tre raka utan förlust och dessutom stärkta av vinsten mot Fulham i senaste matchen. Det är ett svårspelat lag och det är ofta jämna matcher. Dock är dom med i det jämna slaget om att få stanna kvar i serien, till stor del såklart efter att de blivit av med tre poäng som straff för att de inte följt de ekonomiska regelverket i Premier League.

Senast Tottenham mötte Nottingham i december vann Tottenham med 0-2, och den som minns så fick Bissouma ett direkt rött kort efter en ful stämpling på Yates i 70 minuten. Låt oss hoppas att vi slipper se dessa huvudlösa tacklingarna på söndag.

Nottingham har Tavares, Awoniyi och Boly på skadelistan och ingen verkar vara nära att återvända till spel. Trolig uppställning för Nottingham:

Så till vårt kära Tottenham, som minsann verkligen givit och tagit här på slutet. Storvinst mot Aston Villa, storförlust mot Fulham, knapp vinst mot Luton och lika mot West Ham. Det är inte lätt att veta vad man kan förvänta sig av laget just nu. Jag tyckte dock att jag såg en betydligt spelgladare Maddison mot West Ham där han äntligen visade upp sina snabba vändningar och sitt smarta spel igen, låt oss hoppas att han fortsätter sin väg upp mot formtoppen i söndagens drabbning. I övrigt har det sett lite avslaget ut när vi möter lagen på den nedre halvan på senaste tiden, vilket ju gör att känslan inte är perfekt inför matchen.

I backlinjen tror jag inte det blir några förändringar, Romero och Van de Ven är klipporna i mitten och tack till högre makter att inte Van de Vens skada var värre än den var. Porro och Udogie har ju gjort en fantastisk säsong och jag kan inte se att det finns någon som kan peta dessa i dagsläget.

På mittfältet har ju Ange flera spelbara alternativ numera och kan välja mellan Maddison, Bissouma, Sarr, Bentancur, Lo Celso och Höjbjerg. Till och med Kulusevski är ju ett alternativ och han har ersatt Maddison med bravur när det har behövts. Som jag tidigare nämnde tyckte jag att jag såg glimtar av den gamle gode Maddison innan skadan och jag tyckte även Bissouma gjorde en bättre match än på länge. Dock saknade jag Sarrs speed och rörlighet i matchen mot West Ham. Tycker att Bentancur gör det bra, men att Sarr erbjuder fler alternativ och oväntade aktioner på plan. Så mina favoriter till start är Bissouma, Sarr och Maddison.

Längst fram har Ange valt att spela lite olika beroende på match, senast Werner, Son och Johnson. Min förhoppning är att Werner byts ut mot Kulusevski då jag inte tyckte att Werner gjorde någon strålande insats senast. I första var han helt OK och fick till lite farligheter, men i andra var han totalt osynlig. Ange har meddelat att Richarlison inte kommer till spel, detta då han hade känning i knät efter senaste matchen.

Min förhoppning är att det blir fler bollar in på mål och då måste det finnas alternativ inne i boxen. Johnson har börjat få till sina inlägg bakom backlinjen, men tyvärr var det ingen som var inne i boxen och kunde förvalta dom. Jag hoppas att det kommer vara åtgärdat till söndag..

Förhoppningsvis lyssnar Ange på mig och väljer följande startspelare:

Vad kan vi då ha för förhoppningar på Tottenham? Som alltid är jag positiv och hoppas att detta är matchen som bidrar till islossning i spelet och att vi äntligen får lite flyt. Kan behövas inför de matcher som komma skall..

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.