Inför Tottenham – Luton

Berg-och-dalbana. Storvinst på Villa Park, eufori, och CL-drömmar byttes snabbt ut mot Fulham-förödmjukelse och troligen den sämsta prestation av Tottenham sedan Postecoglous intåg. Det går snabbt i hockey. Det går sannerligen snabbt i fotboll också – iallafall om du hejar på Tottenham.

Sedan dess har vi haft ett (ganska lägligt) landslagsuppehåll och nu vankas det hemmamatch på Luton Town. På påskafton kommer London-grannarna norrut för att försöka hålla sig fortsatt över strecket. De tog senast en otrolig viktig poäng mot Nottingham Forrest, som ligger precis under Luton tabellen, och är i allra högsta grad ett lag med allt att spela för och en matchande hög motivation. Tottenham i sin tur har ett annat streck i åtanke. Med tre poäng upp till Aston Villa och topp-4, med en match mindre spelad, är detta en vital match för Spurs. Så ser omständigheterna ut, båda lagen är i desperat behov av tre poäng.

Positiva nyheter för Tottenham är att Micky Van de Ven väntas vara tillgänglig för spel igen, vilket är otroligt välkommet då försvaret utan den vindsnabba mittbacken såg betydligt mer sårbart ut. Kortsiktigt är det skönt att få tillbaka VdV i försvaret, men lite mer långsiktigt måste Tottenham och Postecoglou hitta ett sätt att få defensiven att fungera även när holländaren skulle saknas. Att hela idén står och faller på en fenomenal spelare är alldeles för fragilt. I övrigt ser även Richarlison ut att vara tillbaka i spel. Anfallaren gjorde inga minuter för Brasilien under landslagsuppehållet, men kom in i slutskedet senast mot Fulham. Det återstår att se om han får chansen från start men redo för spel ska han iallafall vara.

Luton väntas komma med en aningen mer skadeskjuten trupp. Nyckelspelare som Alfie Doughty, Mpanzu och Ogbene är alla tveksamma att kunna delta under lördagens match. Med dessa avbräck kan vi mycket väl få se Andros Townsend från start för Luton, vilket blir ett trevligt återseende.

Centralt för Tottenham i denna match är hur Postecoglou väljer att balansera mittfältet. Trion Bissouma, Sarr och Maddison som såg så bra ut i början på säsongen har sett betydligt trögare ut under de senaste matcherna. Det underlättar inte heller att Bentancur haft svårt att hitta tillbaka till formen efter sin skadefrånvaro. Jag tror dock att mittfältaren från Uruguay kommer få chansen från start istället för Bissouma, som var synnerligen svag mot Fulham. Som jag väldigt ofta påpekar tycker jag offensiven ser mycket bättre ut när Maddison och Kulusevski tillåts spela centralt tillsammans, men för den defensiva balansens skull har jag svårt att se att Tottenham formerar sig så från start.

Den offensiva trion är aningen svårtippad men jag tror Richarlison kommer spela från start igen, flankerad av Son och Kulusevski. Däremot tycker jag att både Werner och Johnson stundtals varit bländande inslag från kanterna, men deras prestationer har saknat en kontinuitet och en ihållande hög nivå.

Det känns på pappret som att detta borde vara självklara tre poäng för Tottenham, men det var väldigt längesen vi som supportrar kunde avslappnat titta på den uppkommande matchen. Det känns som att Tottenham aldrig har några ”lätta” matcher och denna lär nog inte bli något undantag.

Förväntad startuppställning:

COYS!

Axel Paulsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.