Inför Aston Villa – Tottenham

På söndagseftermiddagen är det dags igen och denna gång på Villa Park i Birmingham. En riktigt tuff bortamatch mot ett lag som gjort det riktigt bra under säsongen och placerar sig precis framför vårt vackra vita lag på en fjärdeplats.

Aston Villa har verkligen tagit kliv under Unai Emery och även om man kanske inte har dom största namnen så har man som Ange uttryckte det inför söndagens drabbning, skapat ett lag och ett väldigt starkt kollektiv.

Ser man till statistiken så sticker Aston Villa inte ut på många sätt. Man ligger i mitten av dom flesta olika sammanställningar. Målen skapas oftast från öppet spel och man slår inte bara långt eller ställer om snabbt. Villa är ett lag som är väldigt bra organiserat och alla vet vad dom skall göra, samtidigt som man också kan hålla bollen inom laget och skapa lägen genom speluppbyggnad.

Tittar man på truppen så är det kanske inte är dom största namnen men det finns flera som tidigare kopplats med vårt Spurs, spelat i Spurs eller skulle kunna passa in i Spurs. I mål har man galningen Martinez som kanske inte har en spurskoppling men väl med våra rivaler som jag vägra nämna vid namn. I försvaret återfinns tidigare Spurs spelaren Langlet och tidigare ryktade till Spurs Torres. Två bra mittbackar som presterat på den högsta nivån. Ytterbackar är vanligtvis Moreno till vänster och Cash till höger, med Digne som substitut.

På mitten återfinns brassen Luiz som ryktas till större klubbar varje fönster, skotten och rivjärnet McGinn, en spelare som kanske har fått rykte om att vara en hårding men har många andra fina egenskaper. Dessa flankeras oftast av snabbe jamaikanen Bailey och gnuggaren Ramsey.

Framåt sedan så är det såklart Watkins som hängt 16 baljor så här långt. En riktigt bra anfallare och även han en spelare som ryktas till större klubbar. Han har på senare tid oftast flankerats av tidigare Leicester belgaren Tielemans, som egentligen är mittfältare men fått agera lite släpande anfallare.

På bänken har man sedan snabbe Diaby, vänsterfotade Digne och brassen Carlos. Detta ger ett starkt lag med en stark bänk där alla kan göra skillnad. På skadelistan har man Kamara som pajat knät och blir borta länge, Buendia och Mings som även dom skadat knät och beräknas missa resten av säsongen.

I Spurs är det egentligen bara Sessegnon, Forster och Solomon som helt kan strykas från tillgängliga. Solomon har börjat träna lite med laget men inte är redo för match. Richarlison har problem med ett knä och väldigt tveksamt om han medverkar. Glada nyheter är att Porro skall vara återställd och frågan är om han kastas in direkt. Hoppas på detta då det märkts i framförallt vårt anfallsspel när han har varit borta.

Då vi saknar europaspel denna säsong och även åkt ur dom inhemska cuperna känns rotation onödig. Varpå elvan förväntar jag mig vara ganska oförändrad. Vicario i mål, Udogie till vänster och Romero och van de Ven i mitten och förhoppningsvis Porro tillbaka. Royal känns inte som han passar riktigt som den som skall dra sig in i mitten och vara spelförande, passar bättre som ren högerback där han kan göra det bra.

Mittfältet blir nog Bissouma och Sarr, Bentancur är inte riktigt tillbaka i fjolårsform därav går Sarr före. Skipp och Höjbjerg kommer in när vi ska stänga ner. Framför dom återfinns Maddison som behöver växla upp ytterligare till formen han visade innan skadan om Spurs ska nå CL. Framåt blir det Kulan till höger, Werner till vänster och ”my favorit Son” som Lineker hade sagt. Brennan kommer in och ger den där injektionen vi behöver i mitten av andra.

Förväntar mig en tuff match mellan två bra lag som vill spela fotboll. Villa lite mera syniska än Spurs i sitt sätt att agera men vilket lag är inte det. Viktigt att inte slarva vid uppspelen och komma till avslut för att minimera antalet omställningar. Kommer vara en kamp på mitten och viktigt att inte vika ner sig.

12 omgångar kvar och det är nu det avgörs. Den så åtråvärda fjärdeplatsen står nog mellan just Villa och Spurs varpå denna match är väldigt viktigt för att minska avståndet upp till Villa på fem poäng mera men en match mera spelad. Samtidigt som det skull öka avståndet ner till United sex poäng bakom.

COYS!

Gustaf Jonsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.