Inför Fulham – Tottenham

Dags att upprepa klang- och jubelföreställningen mot Villa med en ny ”promenadseger”? Det vore ju väldigt trevligt, men hur många gånger har man inte som luttrad Spurssupporter sett laget briljera mot bra motstånd för att sedan snubbla mot på papperet lättare motstånd? Förlusten mot Fulham i Carabao cup var ju onödig, men då spelade ju Ange i princip ingen av de spelare som väntas starta på lördag. Hemma vann vi med 2–0 efter mål av Son och Maddison, får gärna bli en repris på det!

Fulham har spelat ganska bra nyligen, man förlorade visserligen mot Wolves senast, men innan dess vann man med klara 3–0 hemma mot Brighton och manövrerade även ut United på bortaplan. Det är inget lag som kommit till Craven Cottage och bara spelat ut Fulham, det har snarare varit väldigt jämna matcher. Man spelade jämt mot Liverpool i två matcher i just Carabao cup, man har vunnit respektive kryssat mot Arsenal, så det är en motståndare att respektera.

Tidigare på säsongen har man varit väldigt beroende av Palinha som varit deras bästa spelare, men de senaste matcherna har man visat att det kan gå rätt bra ändå. Gamle Arsenalmålvakten Leno håller nivån fortfarande, i backlinjen har man i mitten Adarabioyo som ryktades till Spurs inför säsongen och Calvin Bassey, flankerade av Robinson och Castagne, den backlinjen håller oftast ihop väldigt väl. På mittfältet har Pereira varit dominerande, t ex mot United. Får han utrymme och tid kommer han att skapa många farligheter. Framåt är det oftast Iwobi och Muniz, varav den senare oftast sett farligast ut. På bänken har de flera namnkunniga spelare som Willian, Traoré, Broja och Reid som de kan kasta in om de jagar mål i slutet av matchen. Laguppställning Fulham:

Hur ser det då ut för Spurs?

Micky van de Ven är inte tillgänglig för spel, så Dragusin lär få chansen från start för första gången. Richarlison ska vara redo för spel igen men får väl troligen börja på bänken. Jag förmodar att Ange behåller samma lag som senast till 10/11 och spelar dem så länge det flyter på och vi leder och kontrollerar matchen. Får vi problem med att få hål på Fulham, t ex beroende på att de spelar med ett lågt stående lag och litar på att Spurs inte kan dyrka upp deras försvar, ja då kanske det blir ett tidigt byte där Johnson får lämna plats för Richarlison (kanske redan i halvtid eller 15 min in på andra?).

Jag tror på en matchbild där Fulham till stor del låter Spurs ha bollen och försöker straffa oss med snabba omställningar, bollar bakom backlinjen för att testa hur Dragusin klarar av att hantera det. Jag tror att Dragis fixar den utmaningen, men att vi kan få svårigheter framåt om vi inte får ett tidigt mål som tvingar upp dem i banan. En jämn match med mycket bollinnehav för Spurs där Maddison på spelhumör till slut hittar nycklarna till att låsa upp Fulhams försvar. Laguppställning Spurs:

Ska vi säga 2–0 till Spurs till slut?

COYS!

Gunnar Melkersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.