Inför LASK – Tottenham

Torsdag och ännu en Europakväll stundar. Visst vi spelar på bakgården denna säsong men vad gör det när vi toppar ligan, avancerar i Europa och märker att november avslutades liljevit. Dock vissa avbräck till Österrike men en god chans att avsluta detta kapitel.

Vi ska ju vara ärliga. Så jävla roligt har det inte varit att spela i Europa League. Dock sa jag i början av säsongen att detta var vår realistiska chans att avancera till nästa säsongs Champions League. Sedan att spela lite mot s.k. roliga lag lockade en bit. Att vi när vi träder in i december ska toppa den inhemska ligan och fortsätta se starka ut gör att José har ett delikat dilemma framför sig. För att slåss i Europa samtidigt som man ska plocka poäng hemma tär på krafterna. Lägg till ett spelschema som tagit mycket av krafterna måste man börja prioritera. Där kommer Spurs spännande bänk in just nu.

Vi såg den senaste europamatchen hur José började lufta akademispelare i slutet samtidigt som vi faktiskt vann komfortabelt. Det älskar jag. Att låta bänken spela en match i Österrike samtidigt som man har chansen att lufta juniorer bådar gott inför framtiden.

Till denna match stannar b.la. Erik Lamela, Harry Kane, Carlos Vinicius, Sergio Reguilon och Toby Alderweireld hemma av skador. Det tycker jag inte är fel då det är derby på söndag och fick jag bestämma skulle inte en ordinare startspelare få starta. Vi har två chanser på oss att befästa ett avancemang i Europa och den tror jag inte José kommer sumpa.

Sett till den senaste matchen så behövs det lite vila i truppen för det var tungt på vissa håll mot Chelsea och mot Arsenal kommer det behöva tas fram det främsta från varje spelare. José sa i den senaste intervjun att han tror att Kane kommer starta, samt Reguilon men vi får se till att ingen mer spelare skadas nere i Österrike.

Som ni ser har jag just nu bortprioriterat Europa League då jag fortfarande tycker att truppen är så stark att man ska kunna avancera en bit utan att anstränga sig överdrivet. Matchen mot Antwerpen har glömts bort och jag är säker att josé påminner dem varje match om plumpen i första omgången. Däremot när vi börjar närma oss våren så kan det kanske vara värt att ändra fokus och se till att en europapokal äntligen kommer tillbaka till norra London för att säkerställa kommande säsong. Där är vi inte nu, just nu leder vi ligan och tar våra poäng.

Så låt Vinícius härja fritt nere i alperna, låt Winks vara den truppspelaren han är, testa och se om Sanchez har en bredsida, lufta White, Scarlett och de andra ungdomarna. Låt Hart känna han har en roll i Engelsk fotboll, låt Bale få några sköna minuter till söndag och låt hela truppen andas framtidstro. Jag är inte orolig denna säsong, jag är inte skamsen eller tyst. Jag håller på Tottenham, vi som just nu leder ligan och ser till att Europas bakgård är vitare än snön. Idag är det kul att ha en kärlek till klubben.

Framtiden är liljevit.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.