Inför RB Leipzig – Tottenham

Halvlek i Europa och underläge med ett mål. Vanligtvis brukar man kunna tagga till under pausen, prata om misstagen som gjorts och rätta till spelet till andra halvlek. Problemet här är att pausen varit några veckor och de misstag man gjorde i första ”halvleken” mot tyskarna har man upprepat flertal gånger i ligan och cupen. Vem tar tag i moralen, vem styr laget rätt. Ytterligare en Europakväll stundas och om man inte korrigerar misstagen kan det vara en tidig sorti ut ur Europa.

Som alla vet har Spurs ett 0-1 underläge att vända i Tyskland ikväll. Ett underläge som inte skulle kännas lika omöjligt om inte Spurs trott på sin egen profetia angående avsaknaden av målskyttar. Det känns som tron på att saker är möjligt försvunnit och Mourinho är inte den coach som kan trolla med knäna. Med Bergwijns skada finns risken att spelarna verkligen slutar tro på det.

Men det finns också något väldigt ”Spurs” i detta. Så många gånger vi hamnat i denna svacka och när en stormatch stundat så har ingen, verkligen ingen annan än spelarna trott på det och skrällen varit ett faktum. Mitt i min negativitet så har jag ändå en växande känsla i kroppen om att det verkligen kan gå. Det finns en chans att det blir ytterligare en ”sådan kväll” i Europa. Men det måste vara en kväll där allt stämmer.

Backlinjen får inte slarva som de gjort senaste matcherna där man på något sätt missat de mest grundläggande sakerna i ett försvarsspel: Markering, brytning, understöd och täckning. Det känns mer som man haft en övertro på sina kamrater på planen och fuskat lite i ovannämnda epitet.

Ytterligare så har grundspelet tyvärr försvunnit till Milano. Winks är inte den spelfördelaren som man vill att han ska vara och efter Mourinhos sågning av Ndombele så får vi nog inte se honom passa en boll på ett tag. Det går alldeles för långsamt på mitten och utan en Son blir Lucas allt för ensam att löpa sönder försvaret. Lo Celso är tyvärr lite för lik Lamela i löpningsinitiativen och det behövs verkligen inte två Lamela på planen i dagens Spurs.

Det gör inget att spela ”safe” när det bara krävs ett mål för att komma upp till en likaställning. Vi har tiden att invänta rätt chanser och se till att Tyskarna tappar lite fokus. Gärna grisa fram några halvchanser i början för att visa att vi kommer för att göra allt i våran makt denna kväll.

Med det sagt är det dags att börja drömma igen. Vi får inte bli sådana supportrar som blir bortskämda med Europa och tar det för givet. Vi ska njuta av varje minut i turneringen och om det blir våra sista 90 denna säsong ska vi ta och supa in varenda sekund av dem. Vi är Spurs och vi ställer oss alltid på nio och visar världen varför vi är ett unikum i dagens fotboll.

Upp till bevis.

Europa är liljevit.

COYS

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*