En annan typ av inblick i Spurs

Följande text är inskickad av en Spurs supporter. Han har fått en unik och speciell inblick bakom kulisserna i Spurs som han delar med sig av.

Jag arbetar som idrottsplatsvaktmästare sedan 2004 och fick äran att gå en utbildning som diplomerad ”groundsman”.

Utbildningen var på 6 dagar uppdelat på 2 dagar per gång inom ramen på cirka ett halvår.

Utbildningsdagarna var utspridda i hela Skåne, från Kristianstad med sin ”Hypbridplan” (A-plan), där det snittas på ca 600 utnytjandetimmar per säsong, träning och match för både deras allsvenska damlag, träning och match för herrarnas Division 1-lag samt att Kristianstads amerikanska fotbollslag spelar sina matcher på A-plan, jämfört med Olympia i Helsingborg som HIF hyr match och enstaka träningstider.

Därefter sen står arenan tom i ca två veckor tills nästa match för att bara delge hur stora kontrasterna är inom fotbollen.

Jag brukar lyfta fram Ullareds IK, där vaktmästaren jobbar halvtid som vaktmästare och halvtid som seniortränare!

Ullared spelar i Division 2 Västra Götaland.

I utbildningen ingick en resa till Tottenhamns träningsanläggning och dag 2 med en speciell guidad tour i och på arenan och utrymmen som bara få får uppleva.

På grund av landslagsuppehåll så var Tottenhamns ”Head Groundsman”, Darren Baldwin med oss från dag ett till vi sa adjö.

Jag skulle gärna skriva en krönika om den resan ifrån min besvikelse att inga spelare var på plats, till min mentala vändning och stolthet hur föreningen arbetar utanför dom ”90 minuterna” som vi oftast bara upplever.

En värld som stärker min kärlek och stolthet till klubbmärket!

Hur man kring träningsanläggningen arbetar med insektshotell, återvinning av bevattning, en stor trädgårdsodling för personal och spelar, om hur nära Tottenhamns ägare jobbar med Darren, där många lag i England får gå genom tre personer för att nå fram till tränaren.

Hur arbetarna knappt kan skiljas ifrån spelare, eftersom dom använder ungefär liknande kläder och mycket mer kring anläggningen.

Sen inte nog med det!

Utan det unika besöket på arenan, att arenan inte bara ska vara 90 minuter fotboll i veckan.

Den ska vara en upplevelse också, den klassiska rundvandringen, det unika hur man förvarar gräset i parkeringshuset uppdelat i tre rdela och fyra dagar under ”jord” då det ligger en konstgräsplan som NFL spelar matcher på.

Idag kan Darren lova att hålla gräset i vilande skick i fyra dagar under jord, med en speciell LED-belysning.

Om det ska spelas NFL-matcher på Tottenham Arena, innebär det att gräset måste ligga under mark i 10 dagar!

Det är Darrens största utmaning framöver. Jag har mycket mer att berätta som gör Tottenham unika och tänker sunt och långsiktigt!

För mig är det viktigt att förmedla att Tottenham inte bara är dom 11 spelare på planen, utan Tottenham är mycket större än så.

Hoppas ni köper min tanke med att jag får dela med mig av upplevelsen jag fick och äran att uppleva att ”mitt” lag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*