(foto: Gunnar Peterson)

Vår ordförande inför helgerna

Tankar ifrån en ordförande såhär inför jul och nyår

Nu är det snart jul och strax efteråt – slutet på 2023. Ett år som inneburit höjder och vissa dalar för oss som Tottenham-supportrar. Inte minst för herrarnas seniorlag. Om vi ser tillbaka ett år så hade vi haft en hyfsad höst resultatmässigt (med några missar), ett bra Champions League 2022/23-gruppspel där vi vann gruppen och skulle spela åttondel. Samt varit med i ett (vinter)Världsmästerskap precis och vi hade en världsmästare i laget i form av Argentinas mittbackstjärna Cuti Romero. Många spelare i laget hade dock varit med på VM så frågan var hur det skulle orka och hur påverka våren…

Vilket det gjorde stort. Vi förlorade flera matcher i början av år 2023 i ligan (inklusive North London Derby). Även om vi vann mot Manchester City hemma och Chelsea. Vi kraschade ur Champions League mot AC Milan där Antonio Conte som tränare inte verkade vilja ens försöka att ändra på resultatet med uppställning och sin spelidé. Strax efter det fick han också efter olika mediautspel lämna Spurs, till många supporters förtjusning. Då man inte kände igen sitt lag och To Dare Is To Do-mottot längre.

En period med tillfälliga tränarlösningar (Cristian Stellini först och sedan Ryan Mason) följde men trots enbart ligaspel fortsatte det med många förluster och till slut en åttonde placering. Vilket var svagt och första gången vi missade Europacupfotboll sedan 2010. En spekulativ tid om tränare och om Harry Kane skulle stanna eller gå fortsatte. När det oväntade tränarnamnet Ange Postecoglou blev klart för Spurs i juni kom en följd av nya spelare in. Som Dejan Kulusevski(blev permanent sommaren 2023), James Maddison, Guglielmo Vicario, Micky van de Ven m.fl. Så vi anande nog att Harry Kane skulle lämna, vilket han till mångas sorg gjorde 12 augusti med ny adress – Bayern München.

Trots det kan inledningen av årets säsong kan inte säga annat än varit en oväntad fröjd (utom Ligacupen-uttåget på straffar mot Fulham). Vi spelade som Tottenham igen och vågade till allas glädje och lycka. Samt i ligan hade en imponerande obesegrad rad (ligaledare!) ända fram till Chelsea-matchen. Som både med resultat och utfall ifrån röda kort och skador blev katastrofal. Så en lysande höst blev en skräck-november. I december har det nu börjat vända tillbaka med oavgjort mot Manchester City borta och nu senast två raka vinster vilket jag hoppas fortsätter under julen och resten av året (med helgtrilogin mot Everton, Brighton och Bournemouth) så att vi kan få en trevlig vår både spel- och resultatmässigt. 

I detta vill jag verkligen också lyfta tjejerna i Tottenham Women och deras nya svenska huvudtränare Robert Vilahamn (kom från då serieledarna BK Häcken FF i somras) som precis vunnit sitt första NLD inför 20 000 personer på Tottenham Hotspur Stadium. De har ett go runt laget nu och spelar fin fotboll som liknar Ange ball en hel del i filosofin. Samt resultaten är bättre än förra säsongen. Så jag ser med tillit och stora förhoppningar fram emot våren och 2024 ihop med er för både herr och damlag. Dessutom leder Spurs U21 sin liga i överlägsen stil efter nio raka inledande segrar.

Vi i Tottenham Sweden kommer att fortsätta jobba för er allt vad vi kan och göra saker runt Tottenham som resor, samlingar, prylar, events m.m. Så jag hoppas vi syns och hörs!

God jul och Gott Nytt År!

Gunnar Peterson

Ordförande Tottenham Hotspur Supporters Sweden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.