Inför: Fulham – Spurs

Mycket har hänt sedan den frustrerande förlusten mot United för en vecka sedan. Förutom att Sissoko och Kane skadades i matchen försvann Son iväg på landslagsuppdrag och Dembélé såldes till Kina. Det är således ett särdeles skadeskjutet Spurs som tar sig den korta sträcka genom London som Craven Cottage erbjuder.

Just det faktum att både Son och Kane saknas mot Fulham har blivit den stora snackisen inför matchen och oron är befogad. Duon har stått för närmare hälften av vår målskörd i Premier League så här långt och att inte oroa sig över deras frånvaro vore närmast dumdristigt. Om man å andra sidan ser till Kanes naturliga ersättare i Llorente så torde statistiken göra gemene supporter lugn. Så här långt har han nämligen gjort fyra mål på styva 240 spelade minuter vilket betyder att han gör ett mål i timmen. Låt oss då bortse från diskussioner gällande motståndares styrka eller svagheter.

Fernando Llorente har sannerligen inte haft det lätt bakom Kane, men jag tillhör dem som verkligen uppskattar hans förmåga att spela fotboll. När han kommer in får man en helt annan dimension i spelet och det han gör för sina medspelare är stundtals helt briljant. Att han fått det som öde att vara tvåa bakom Kane är inte rättmätigt. Han förtjänar bättre och vi ska vara tacksamma att en spelare av hans kaliber väljer att stanna kvar i klubben trots den skrala speltiden. Självklart går Kane före Llorente i de flesta sammanhang, han är trots allt en av världens bästa strikers, men Fernando är en fullgod ersättare. ABBA har ju till och med skrivit låtar tillägnade karln för bövelen.

Vidare har vi bekymmer på mittplan i och med den pånyttfödde Sissokos frånvaro. Dier sägs möjligtvis vara tillgänglig men om inte har vi bekymmer då Winks är ensam på positionen. Eriksen kan alltid falla ned men då har vi istället tunt framåt eftersom även Moura är borta. Som om inte det var nog finns även frågetecken kring Aurier som verkar hamnat i dispyt med det engelska rättsväsendet och som flertalet noterat den senaste tiden verkar Trippier tappat fokus på sistone. Pochettino bör ha svårt att somna ikväll under dessa premisser.

Fulham fick fotbollsengland att höja ögonbrynen i somras då man värvade spelare för dryga miljarden men på planen har man knappast imponerat. Nu har man dessutom lånat in Ryan Babel från Besiktas. Trots alla nyförvärv och att Ranieri till slut anlände har man haft svårt att hålla tätt bakåt och att Mawson saknas gör knappast saken bättre.

Mitrovic petar visserligen in ett par baljor då och då men överlag underpresterar man något oerhört. När man ser Fulham spela fotboll kan man konstatera att det är närmast ett under att de ligger på en nittondeplats och inte sist. Det här är ett lag helt utan idé och går något emot dem rasar de samman totalt. Spurs kan alltså skatta sig lyckliga att man möter Fulham i rådande läge och inte exempelvis Liverpool.

Just skadeläget får mig att fundera extra noga kring hur jag tror laget ställer upp. Den vanliga 4-2-3-1 blir svår att få ihop och allt hänger egentligen på om Dier är spelklar eller ej. Jag utgår ifrån att han inte är det vilket får mig att tro att vi ställer upp någorlunda så här:

Lloris

Foyth – Toby – Vertonghen

Trippier – Winks – Eriksen – Rose

Lamela – Llorente – Dele

Jag tror att vi ser ett revanschsuget gäng imorgon och jag tror vi vinner mot ett osäkert Fulham. Jag skriver slutresultatet till 1-3 efter två strutar av Llorente och en av Dele.

Skrivet av: Niclas Mahlm

Matchen spelas på söndag kl 17:00 och sänds i Viasat och Viaplay.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.