Pochettino lånar ut Carter-Vickers och Shashoua

En lugn söndag inför måndagens tungviktsmöte mot Manchester United för alla Tottenham-fans där ute? Nej då, inte alls. I stället kan vi summera att Spurs faktiskt lånat ut två spelare i helgen som är.

Först meddelade Spurs under lördagen att den amerikanska mittbackstalangen Cameron Carter-Vickers ansluter till ”svensklaget” Swansea i Championship. Svensklag? Nja, kanske inte riktigt men vi har ju den f.d. Östersunds-tränaren Potter där och så Olsson så klart.

Ett bra lån för amerikanen Carter-Vickers? Vi skulle nog ändå säga att det är ett bra lån.

Många suckar och tycker att han skulle kanske kunnat fått ett lån i Premier League men då ska man också komma ihåg att den storväxte amerikanska landslagsspelaren endast är 20 år gammal och har redan ett flertal framgångsrika lån i väskan redan. Swansea är nog ett riktigt bra alternativ, en spännande tränare, ett lag som förhoppningsvis kan hitta tillbaka till Premier League om man får ordning på allt och bäst av allt – Carter-Vickers kan utan problem ta en startplats om han gör rätt för sig här likt han gjorde i Ipswich och Sheffield!

Med det sagt – Återbesök gärna vår artikel om Carter-Vickers från förra året där vi tittade lite mer på hans bakgrund och ursprung som spelare och människa. Ni hittar den här.

Utöver detta så meddelade Tottenham att Samuel Shashoua ansluter till Spaniens ”Championship” och Atletico Baleares. Precis som Carter-Vickers är det på ett säsongslångt lån.

Shashoua är 19 år gammal och spelar främst som en offensiv winger till höger, ibland till vänster men primärt höger. Han har gjort 3 framträdanden för Englands U18 med en debut i mars förra året. Innan det, 13 framträdanden U17 sedan 2015. Där blev det även 4 mål totalt.

I Premier League 2 denna säsong har han redan hunnit genomföra en match och gjort ett mål, trots att han bara fick ett 50-tal minuters speltid.

Hans lillebror Armando är likaså en spelare i vår akademi.

Shashoua deltog i samtliga UEFA Youth League förra säsongen och många minns honom på bänken i seniorlagets klassiska 6-1 vinst mot Leicester säsongen 2016-2017.

Vi önskar båda spelarna lycka till på sina lån!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.