Captain America – Cameron Carter-Vickers, Ledley Kings arvtagare?

Det är många yngre spelare som Pochettino talar extra väl om. Marcus Edwards, Josh Onomah, Harry Winks. En en av alla dessa spelare han lyfter fram regelbundet och pratar väl om är Cameron Carter-Vickers. När Pochettino fick frågan om Spurs skulle rekrytera ytterligare försvarsspelare under sommaren när Vertonghen var tveksam till spel efter EM i Frankrike svarade argentinaren att det var ingen fara – Han hade ju Kevin Wimmer sedan tidigare och även Carter-Vickers.

Många av oss reagerade på liknande sätt – Vem är denna Carter-Vickers och kan han verkligen hoppa in och täcka upp för en av Premier Leagues bästa försvarsspelare?

Tittar man närmare och försöker skapa sig en bild av Carter-Vickers dock så blir man väldigt intresserad – Bakom den unga fasaden (19 år gammal endast) så hittar man bland annat ett flertal rapporter om amerikanens fysik först och främst.

Den amerikanska landslagsmittfältaren Alejandro Bedoya har jämfört Carter-Vickers med spelartypen linebacker eller running back på grund av sin starka fysik.

Från USAs landslagsträning i november beskrev observerande journalister hur den unge Carter-Vickers hade noll respekt för lagets stjärnor – Bobby Wood som gjort sig ett namn i Bundesliga som en stabil anfallare spenderade mer tid på rygg än på sina fötter på grund av den tunga kontakten med Carter-Vickers.

Matt Besler som också ingår i landslagstruppen beskrev den unge amerikanen som en ung gigant – Han ser inte ut att vara 18 (19 år nu) och han spelar verkligen inte som en 18-åring.

Även veterananfallaren Alan Gordon stämde in i hyllningskören till Tottenham-prospektet – Jag är väldigt förvånad över hans ålder. Han har en väldigt mogen kropp och jag trodde han var närmare 30.

Carter-Vickers bakgrund kommer från sporten, hans pappa är den f.d. NBA-spelaren Howard ’Hi-C’ Carter som draftades till Denver Nuggets, 1983. Howard spelade senare i Europa i så väl Frankrike som Grekland. Det var just i Grekland han träffade Gerladine Vickers. Paret flyttade till England och fick sonen Cameron, 1997.

Howard flyttade hem till staterna strax därefter och Camerons mamma och hans mormor tog hand om hans uppväxt i Southend.

Cameron ärvde både mor och fars atletiska förmåga – Pappa med sin bakgrund inom basket och mamman som var en stjärna inom den basketliknande sporten ’netball’.

Redan som barn var Cameron en stark pjäs – Han har berättat att han en gång skadade sin mormors vrist som barn när han sköt ett skott för hårt.

Vid 10 års ålder hittade Tottenhams scouter honom – Vid 11 års ålder ingick han i deras akademi. Där tog det fart.

Han spelade med U16 när han var 14, för att sen ingå i U18 redan vid 15 års ålder.

Hans fysik och talang har alltid varit utmärkande – Men, självaste Ledley King har sagt att det som står ut mest är hans vilja att utvecklas och lära sig som är hans starkaste kort.

Men – Varför spelar han för USA när han är född i England? Det enkla svaret är följande – USA har varit snabbare än England att se talangen i honom.

Pochettino har personligen uttryckt att han tror Carter-Vickers kan bli Englands bästa mittback.

Vi tror att det är fullt möjligt med de förutsättningar Carter-Vickers har som spelare i kombination med Tottenham och Pochettino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*