Inför Tottenham – Huddersfield

Ytterligare en vecka har passerat och ytterligare en vecka med fantastiska resultat. Tottenham har nu 16 raka matcher utan förlust och är helt obesegrade hittills under 2018. Kylan har sitt grepp över de brittiska öarna men det liljevita hjärtat är överfyllt med värme.

Ett tight spelschema har medfört att nästan hela truppen har fått matchminuter och Pochettino har säkerligen lite huvudbry inför matchen mot Huddersfield. Många bänkspelare fick speltid i onsdags i cupen samtidigt som vi har den otroligt viktiga matchen mot Juventus framför oss. Huddersfield slåss för sin existens (bara tre poäng ner till strecket) samtidigt som Spurs kanske redan är på onsdagens match rent mentalt.

Hur ska Poch väcka liv i sina spelare?

Jag tror att det är ett lätt val för honom, starkaste laget kommer få spela med moroten att onsdagens match är i fokus. Det medför att spelarna som har en chans att bli bänkade kommer kliva fram och ge allt. Det kan vara spelare som Dembele, ytterbackarna, Son/Lamela och t.om Dier. Det är inte allt för många spelare i truppen som är helt givna men den jag är mest orolig för är Alli. Alli är en aristokrat uti fingertopparna och en mellanmatch mot Huddersfield lockar inte lika mycket som Juventus. Vi har sett honom ”loja” till sig vissa matcher mot sämre motstånd och höja sig när det verkligen gäller. Här finns det sparkapital att plocka fram och spelar han på sin högsta nivå är han en matchvinnare. För jag tror att Spurs skulle må bra av att döda matchen ganska snabbt för att kunna varva ner och kontrollera den. Ytterligare en 0-0 match till sista fjärdedelen tär både på spelarna och också supportrarna samtidigt som Poch skulle behöva göra lite tidigare byten.

Som det ser ut nu har Spurs två skador, endast, i truppen men det är inte på vilka spelare som helst. Toby är fortsatt borta efter att musklerna inte anpassat sig ordentligt och vi får nog vänta ytterligare några veckor på honom samtidigt som Vertongen är tveksam till spel efter att ha en mindre fotskada. I min bok är det bättre att han får vila mot Huddersfield och vara spelklar till Juventus. Det ger dock Pochettino två val:

 

  • Dier ner som mittback vilket medför att Wanyama och Dembele får starta? (Ser inte Winks som en kandidat efter onsdagens match).
  • Foyth får sin gyllene chans och Dier flyttas upp på sin normala position.

 

Det som talar för det förstnämnda är att det är beprövat och att Poch vet vad han får. Dock har Hudds en del snabbhet som kan ställa till det samtidigt som Eriksen troligtvis tvingas ner under spelet för att hämta boll.

Det andra alternativet är mindre troligt men Poch har i dagarna gått ut i media och hyllat Foyth och sagt att han kommer bli en världsback. Kanske denna match skulle passa en sådan chansning när Spurs troligtvis kommer äga mycket boll.

Hur som haver är denna match otroligt viktig för tätstriden och en vinst gör att vi får lite mer andrum och kan blicka framåt. Tio poäng framför Arsenal smakar som smör.

 

Min förhoppning till startelva

Lloris

Aurer Sanchez Foyth Rose

Dier Dembele

Son Alli Eriksen

Kane

 

COYS

 

Johannes Glanz

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*