Newport County – nytt motstånd i FAcupen

 

Newport County, cupens näst lägst seedade lag, lottades mot Tottenham i den fjärde omgången av FA cupen.

Matchen spelas på deras hemmaarena som heter Rodney Parade den 27 januari och detta får ju absolut ses som en god lottning för Spurs då det är tacksamt att få ett, på pappret, lätt motstånd i cupen. Dock roterade ju inte Poch överdrivet mycket i senaste matchen mot Wimbledon men denna match ger honom i alla fall möjligheten.

 

Vilka är då Newport County? Klubben grundades 1912 och har i alla år florerat i de lägre divisionerna. Dock var de med och vann den walesiska cupen 1980 och lyckades säsongen efter ta sig till kvartsfinal i cupvinnarcupen. De gick i konkurs 1989 och startade upp tre månader senare igen, därav de dubbla åren på skölden. Idag huserar de i mittenskiktet av tabellen i League Two  tillsammans med klassiska lag som Walshall och Swindon Town. Skumläser man resultaten ser de inte ut att ha tillräcklig kraft för att, just nu, hota om uppflyttningsplatser.

De klarade dock av en mindre skräll när de slog ut Leeds i tredje omgången av cupen (2-1) efter att ha avgjort i slutminuterna på en lerig åker. Minns jag inte fel har Leeds och Newport något sorts samarbete sinsemellan vilket nog gör vinsten än skönare för Newport. Denna gång gästas de alltså av Tottenham och jag har svårt att tänka mig att de 7000 platser som arenan tar inte blir slutsålda snabbt.

 

Framtiden är liljevit.

COYS

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*