Inför Tottenham – West Ham

 

Två matcher på 48 timmar och visst finns det en överhängande risk för soppatorsk inför matchen mot West Ham. Dock tror jag att matchbilden mot Swansea passade Spurs bra då den tokblöta planen sänkte tempot till den grad att Spurs kunde manövrera bort motståndarna med sin skicklighet och ett domarmisstag. Det såg inte ut som spelarna tog ut sig till max och ett par spelare bör ha lite sparad energi för West Ham.

 

Att Kane fick vila lite på bänken var nog också smart. Poch ska ju lita på de spelarna han förfogar över och Llorente gjorde inte en dålig match men det syns att hans löpningar inte synkar det övriga spelet så som man kunde önska. Wanyamas återkomst öppnar också upp för en större rotering i truppen än tidigare och vad roligt det var att se han komma ut på planen och faktiskt spela lika säkert som om han hade 15 matcher i kroppen.

Hur går tankarna inför West Ham då? Det finns ju en liten chans till soppatorsk hos spelarna men jag tror att Poch kommer kräva en högre koncentration och mer tålamod inför matchen. Om Spurs håller i bollen och spelar utefter grundtanken som laget har får de en bra chans att nöta ner ett West Ham som alltid är inspirerat när de spelar mot de liljevita. Ett West Ham som verkligen spelat upp sig under december månad under David Moyes efter att de lyckats tighta åt deras försvarsspel markant. I början var målproduktionen hos Hammers inte den bästa men efter att ha lyckats mer och mer defensivt i matcherna har målen också börjar trilla in på slutet, så de är inte helt ofarliga.

Spurs vann förra matchen med 3-2 i ligan men har med sig en tuff 2-3 förlust i cupen efter att ha tappat matchen i slutet. West Ham har heller inte förlorat båda derbymatcherna mot Spurs sedan säsongen 12/13. Om vi ska fortsätta bygga upp lite  press på matchen så har Spurs en bra chans att närma sig fjärdeplatsen och Liverpool samtidigt som man kan lyckas skapa ett litet glapp neråt i tabellen till Arsenal som kryssade igår mot Chelsea. Men denna press tror jag är nyttig för laget då jag tycker mig kunna se att de spelar lite bättre med den pressen och konkurrensen denna säsong.

Hur kommer Spurs ställa upp? Det är svårt att gissa det då det kan vara lite tunga fötter på vissa givna spelare och vi vet inget om Kanes förkylning än heller. Men jag tror att Poch roterar på högerbacken och ger Aurer lite speltid. Rose är inte frisk i sitt knä än vilket ger Davies startplatsen även i denna match. Om Poch fortsätter med sin fyrbackslinje så ser jag ett mer försiktigt Spurs från start denna match (vi hade ett väldigt offensivt lag mot Swansea) och en Dier och Winks från start som släpande mittfältare framför en Sissoko som kanske tar plats istället för Son (som var ett steg efter nästan hela matchen sist). Alli, Eriksen och Kane startar också i mina ögon då det kan bli lite skön vila för dem nästkommande vecka.

Efter denna match är det dags för cupen mot Wimbledon där Spurs har chans att rotera något. Det ger lite extra vila till några nyckelspelare och med denna vetskap finns det inga bortflrklaringar att inte gå fullt ikväll. Dock vet vi av erfarenhet denna säsong att tanken snabbt kan ta slut hos vissa och jag vill se en Poch med fingertoppskänsla där han inte är rädd att bänka några mer namnkunniga spelare till förmån för några hungriga reserver om det behövs.

COYS

 

                Den laguppställningen som jag gissar på för kvällens match

            Lloris

              Aurer  Vertongen  Sanchez Davies

              Dier    Winks

               Sissoko  Alli   Eriksen

               Kane

 

Johannes Glanz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.