Inför Chelsea – Tottenham

Ja hör ni, då var det dags för Londonderby igen! Kan kanske vara bra att så snabbt som möjligt komma i gång igen och sudda bort minnena från i söndags?

Vad blir det för Spurs vi får se på Stamford Bridge? Blir det ett retat lag som kommer ut och visar kidsen i blått var skåpet ska stå eller är det ett lag som börjat trampa vatten så här i slutet av säsongen? (En viss revanschlusta borde väl finnas sedan den hemska matchen i november). Vissa Celtickällor hävdar att Postecoglous lag hade problem i slutet av första säsongen, vore ju illa om det skulle vara så även för Spurs.

Spurs är som bekant ett lag som verkligen blandar högt och lågt, men det gäller kanske i ännu högre grad hemmalaget. De senaste fem matcherna har för Chelsea resulterat i oavgjort mot Sheffield, storvinst mot Everton, knapp förlust mot City i FA-cupen, storförlust mot Arsenal och kryss mot Villa. På de tio senaste har man gjort 25 mål framåt men släppt in 21. Spurs motsvarande siffror är 18 framåt och 17 bakåt, så Chelsea är alltså ett ännu målgladare/svajigare gäng än Spurs, det trodde man kanske inte var möjligt?

Chelseafansen är alltså rätt luttrade, de säger att om laget spelar som andra halvlek mot Villa så kan man vinna mot vem som helst, men spelar de som i första halvlek så räknar man med storförlust mot Spurs.

Chelsea är skadedrabbade och sägs nu sakna även Thiago Silva (stort avbräck i så fall, ersätts troligen av 20-årige Alfie Gilchrist) och Axel Disasi. Sedan tidigare består skadelistan av Levi Colwill, Christopher Nkunku, Reece James, Malo Gusto, Enzo Fernandez, Lesley Ugochukwu, Ben Chilwell, Romeo Lavia, Robert Sanchez och Wesley Fofana.

Senaste matchen mot Villa hade man fått ihop en startelva med relativt ordinarie spelare medan bänken bestod mestadels av juniorer, i matchen mot Spurs verkar det bli något liknande. Det borde kunna tala för Spurs?

Spelare att se upp för är i första hand Cole Palmer som bara verkar bli bättre och bättre under säsongen samt Conor Gallagher som levererade ett riktigt klassmål senast.

Möjlig startelva Chelsea;

Hur är det med Spurs då?

Udogie, Davies och Werner verkar alla vara satta ur spel. Oliver Skipp ska vara spelklar igen och vara ett alternativ på bänken. Långtidsskadade sedan tidigare är ju Solomon, Foster, Sessegnon.

Vilken laguttagning ska Postecoglou göra då?

Med både Udogie och Davies borta blir det städgumman Emerson som får hoppa in på vänsterbacken. På mittfältet tror jag att Bissouma och Sarr får chansen, från start den här gången. Sen är en stor fråga om Maddison ska spela eller inte? Han har haft problem att komma upp i nivå efter sin skada och tyvärr inte visat något på länge, inget mål/assist senaste sex matcherna. Han är just nu en skugga av den världsklasspelare han var i början av säsongen. Alternativet är att sätta in Kulu i stället på den platsen och bänka Madders? Det skulle kunna vara en möjlighet, men jag tror nog till slut att Maddison är svårpetad. Kulusevski startar väl då i stället till höger, Richy i mitten (om han bedöms vara tillräckligt i form för att spela från start) och Sonny till vänster (även om han också varit blek senaste tiden). Alternativ till detta är ju Johnson, men han får i så fall börja på bänken. Formfrågetecken både på mittfältet och i anfallet alltså, samt Emerson in på vänsterbacken. Känns lite svajigt, men samtidigt ska man komma ihåg att Chelsea inte alls är på samma nivå som Arsenal, därför borde Spurs kunna hävda sig.

Slutligen blir det svårt att undvika att nämna problemen med defensiva hörnor. Ger man motståndarna ett eller två mål gratis varje match blir det svårt att vinna matcher. En stilla förhoppning är att det ser bättre ut nu mot Chelsea. OM vi kan undvika baklängesmål på hörnor kanske vi kan få ett positivt resultat?

Att det blir en målrik match kan vi nästan garantera, får man hoppas på fler mål framåt än bakåt den här gången? Jag tror att första målet kan bli ännu viktigare än annars, men att Chelseas skadeproblem kan ta ut sin rätt. Om Spurs kan spela lika aggressivt som mot Arsenal ska det kunna gå vägen.

Tips: Chelsea 2, Tottenham 3.

Möjlig startelva Spurs:

COYS!

Gunnar Melkersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.