Fans i Fokus: Christian Berg

Vi närmar oss seriepremiär med stormsteg och för att fylla väntan tar vi en titt på ytterligare ett nyförvärv på THSS webbredaktion! 

Namn/Ålder?

Christian Berg, är 37 år. Född i december så blir 38 senare i år. Nackdelen man upplevde förr med att fylla år sent har numera blivit en fördel.

Bor/Familj?

Bor utanför Österlens pärla Simrishamn. Gift och har två barn. Ebba 10 år och Hannes 6 år. Barnen verkar följa mig i de rätta supporterspåren medan frun är obotligt ointresserad av fotboll. Hon tycker det är obegripligt att hon bara sett mig gråta en gång och att det var när Tottenham förlorade mot West Ham efter man festat på lasagne.

Hur, när och varför blev det Spurs?

Mitt riktiga intresse för Tottenham väcktes under VM 1990. Där fastnade jag för det engelska landslaget och framför allt Gary Lineker och Paul Gascoigne. Båda två spelade ju då i Tottenham och då började jag följa laget. Att följa laget då som 11 åring var inte helt lätt. Tipsextra visade en match i veckan och det var inte speciellt ofta Tottenham som visades. 1991 fick jag min första Tottenhamtröja och efter det har intresset blivit allt intensivare.

Favoritspelare genom tiderna?

Utan tvekan Ledley King. Ingen annan spelare är egentligen nära honom. Men visst har jag haft några andra jag gillat lite extra genom åren. Lineker och Gazza har jag nämnt innan, Sheringham, Ruel Fox, Modric och Lennon är alla spelare jag haft ett extra gott öga till. Men har en nästan obehaglig förkärlek för våra ”misslyckade”anfallare. Roman Pavlyuchenko, Roberto Soldado och numera Vincent Janssen. Fantastiska spelare som enligt mig misslyckats pga av att Tottenham inte alls spelar deras typ av fotboll. Men i år släpper det för Janssen. Minst 10 mål kommer han skyffla in i år.

Favoritmatch?

Lika klar etta som Ledley King var över favoritspelare så är 5-1 matchen mot Arsenal 2008 min absoluta favoritmatch. Det må vara en ligacupmatch, men den lyckan var obeskrivlig. Klar tvåa är matchen mot City när vi säkrade CL för första gången.

Andra favoritlag/sporter?

Är väldigt idrottsintresserad, men det är bara fotboll som jag verkligen brinner för. Förutom Tottenham är det Malmö FF som gäller. Liljevitt och himmelsblått är färgerna som gäller.

Hur laddar jag upp inför match?

Har inga särskilda ritualer. Läser införrapporterna på THSS och Svenska Fans. Sen ökar jag på ångesten inför matchen genom att tillbringa alldeles för mycket tid på Twitter. 5 minuter innan match tar jag på tröjan. Sen är jag allra helst själv under matchen eftersom frun säger att jag inte kan uppföra mig när vi förlorar.

Intressen förutom Tottenham?

Spenderar så mycket tid som möjligt med familjen. Tränar en del, framför allt löpning. Siktar alltid på #beachnästaår. Är tränare för sonens fotbollslag där jag försöker omvända alla med obehagliga fotbollströjor till att bli liljevita. Övrig tid för man en ojämn kamp mot ogräset i trädgården.

Tankar efter träningsmatcherna?

Träningsmatcher betyder egentligen inte ett skit för mig. En match är vi totalt utspelade av City, nästa är vi riktigt bra mot Juventus. Visst blev man lite orolig efter Citymatchen, men som sagt det var bara en träningsmatch. Allt handlar om att spela ihop laget inför den 13/8. Det är då det gäller.

Behöver vi några nyförvärv?

Absolut. Vi kan inte förvänta oss att Poch svingar sitt trollspö och höjer laget hur mycket som helst utan att tillföra spelare. Är fullständigt oförstående till att vi inte gjort klart med några värvningar som fått chansen att komma in i laget innan ligapremiären. Tycker vi behöver ha in åtminstone 4 spelare. En mittback, högerback, central offensiv mittfältare och en ytter. Har svårt att se oss köpa någon som går rakt in i laget, men vi måste bredda truppen med bra spelare som sätter press på ”ordinarie” 11.

Var det rätt att sälja Walker till City?

Nej. Att vi sålde Walker kan jag köpa, men att förstärka City där dom var som svagast är obegripligt. Särskilt när vi inte använt pengarna till att förstärka truppen än.

Tankar inför året på Wembley?

Viktigt med en bra start. Skulle vi förlora de 2 första matcherna på hemmaplan så kan det där spöket växa sig väldigt stort. Men tvåla vi dit Chelsea i hemmapremiären tror jag det kommer bli bra.

Varför ska man vara med i THSS?

Finns det någon anledning till att inte vara med? Jag ska vara ärlig och erkänna att jag inte varit med så himla många säsonger, men när jag insåg vilken fantastisk genmenskap det finns inom THSS och vilket enormt jobb alla inblandade gör så tycker jag det är väldigt väl investerade pengar.

Tack Christian för att du tog dig tid och svarade på mina frågor!

COYS

/Sverker ”Svucka” Otterström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*