Inför Tottenham – Barnsley, en pokal är en pokal

 

Ikväll går Spurs in i klassiska Ligacupen som denna säsong heter Carabao Cup efter Thailands näst mest populära energidryck. Ännu ett steg i att implementera den engelska fotbollen i Asien. Barnsley blev motståndaren efter att ha slagit ut Derby matchen innan.

 

När jag skummar igenom olika forum på nätet är denna cup alltid lika nedprioriterad som tidigare säsonger ibland fansen. Vissa tycker vi ska ställa upp med U-laget för att ge dem både erfarenhet men också vila våra etablerade spelare. Jag ser det så här: en cup är en cup och en pokal är en pokal. Sporten fotboll går ut på att vinna och givetvis ska vi gå för vinst även i denna cup. Vi minns alla Woodgates avgörande i Spurs senaste cuptriumf och den glädjen pokalen gav oss den säsongen. Att skapa en vinnarmentalitet är viktigt i en ung trupp, vilket med en mindre rotation, vi kan få i denna cup. Vi kan sitta och tycka att Carabao cup är helt ointressant men spelar Spurs final den 25 februari kommer vi alla sitta klistrade och älska den pokalen. Vi vet alla vilken svår säsong vi står inför och när den summeras kanske en ligacuptitel förgyller Spurs säsong 2017/18. Den kan vara viktigare än vad vi tror i slutändan.

 

Barnsley är ett Championshiplag som inlett säsongen hyggligt. Med vinster mot b.la. Sunderland och Nottingham ligger man i skrivande stund på en 20e plats med en match mindre spelad än många av lagen över. Enligt experter kommer de husera mellan nedflyttning och mitten av tabellen. Den gamla Spursspelaren Zeki Fryers värvades in till denna säsong men har ännu inte fått spela någon match.

 

Hur bör Poch ställa upp inför matchen?

Barnsley är ett lag som vi bör kunna spela ut med ett par bollar men vi vet också hur känslig denna trupp är för tätt matchande. Jag anser därför att en lite kraftigare rotering är på sin plats till denna match. Vi har haft täta dagar senaste veckan och en mer trött insats mot ett duktigt försvarande Swansea.

 

Vorm bör ta platsen i målet denna match och Trippier får kanske se sig tillfälligt petad som den bästa högerbacken i Pochs ögon. Dessa matcher är viktiga för honom att visa sina kvaliteter. I min elva chansar jag med Foyth, Kevin Walker-Peters och Winks som de ”mindre etablerade” spelarna som får chansen. Helst skulle jag vilja se Edwards med, men ett sent inhopp kanske räcker? Llorente stenklar på topp och Alli bör få starta för att komma förbi sin lite trevande inledning denna säsong. Yttrarna är svårast att läsa Pochs uttagning men jag gillade det lilla som N´Koudou visade förra säsongen när han fick chansen. Det är svårt att försöka sia om en startelva när vi har en match mot ett sämre motstånd mitt i detta täta spelschema. Detta är en match där vi inte behöver dra i handbromsen utan ta tag i taktpinnen direkt från avspark. Llorente har en ypperlig chans att visa tvivlarna varför han förtjänar Jansens plats bakom Kane och Vorm vill säkert också visa att andrahandsken bakom Lloris är bokad.

 

En tänkbar men kanske naiv startelva

Vorm
Trippier – Sanchez – Foyth – KWP
Dier – Winks
Sissoko – Alli – N’Koudou
Llorente

 

Matchen visas inte på någon kanal i skrivande stund och rapporteringen efter matchen kommer baseras på liverapporter och radiosändningar.

COYS

/Johannes Glanz

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.