Inför Tottenham – Chelsea, Poch derbyt

Nu när vi kommit en fjärdedel in i säsongen är det med glädje man kan konstatera att vi fortsatt håller till i toppen av tabellen och att Ange Ball är här för att stanna. På måndag är det dags för höstens femte Londonderby hemma mot Chelsea, som vi alla vet leds av Mauricio Pochettino.

Ska bli intressant att se hur han tas emot av Spursfansen? Av förhandssnacket att döma så kommer det att bli ett kärt återseende av vår gamla manager men ett och annat buande kommer nog att höras med. Själv hoppas jag såklart att han lämnar Tottenham Hotspur Stadium besviken.

Chelsea har haft en tung start på säsongen. I min krönika inför NLD (omgång 6) spekulerade jag i att Chelseas problem från förra säsongen verkar hålla i sig. De var väldigt ojämna och varvade helt OK insatser med riktiga bottennapp och att deras stjärnor (läs dyra värvningar) inte levererade. Frågan var om Poch skulle få förtroende säsongen ut. Nu med 10 omgångar avklarade är situationen den samma med endast 3 segrar på kontot. Senaste fyra omgångarna har dock visat en viss uppryckning. Vinst mot Fulham och Burnley, oavgjort mot Arsenal för att sedan torska hemma mot mittenkollegan Brentford. Inför veckans matcher parkerar de på 11:e plats i tabellen. Att Chelsea ska vara ett mittenlag är nog inget som vare sig ägarna eller fansen är nöjda med. Hur mycket tålamod har Clearlake Capital och Todd Boehly?

Uppe i toppen av tabellen fortsätter Spurs segertåget. Senast mot Palace spelade vi stabilt även om vi släppt in ett onödigt mål på tilläggstid. Synd att Vicario inte fick hålla nollan där och gå upp i ensam ledning på Clean Sheet ligan. Med Son som delad tvåa i skytteligan på 8 mål, Maddison trea i assistligan och Romero femma i passningsligan så ser det positivt ut inför resten av säsongen.

Denna omgång är det alltså måndagsmatch om gäller. Spurs brukar prestera bra på måndagar. De senaste 5 måndagsmatcherna har resulterat i fyra segrar och en oavgjord med en 2-0 segern hemma mot Fulham så sent som för två veckor sedan. Hoppas den fina trenden håller i sig.

Läget i trupperna

I Chelsea-lägret är dock skadeläget bekymmersamt. Chillwell borta pga en lårskada, Nkunku borta med knäskada, Broja och Mudryk är tveksamma till start så Poch har lite att fundera över.

Trolig startelva för Chelsea:

Senast mot Palace fick glädjande nog Bentancur några minuter. Han närmar sig förhoppningsvis en plats i startelvan om ett par veckor. Destiny saknades efter en skadekänning i Fulhammatchen. Han har svarat bra på rehaben och enligt Ange blir det bättre och bättre för varje dag och 50/50 att han kan spela. Beslut tas på matchdagen. Davies (som ersatte senast) är troligtvis inte tillgänglig för spel då han åkte på en vristskada (ledband i foten) i Palace matchen. Kan alltså innebära att Emerson startar på måndag. I övrigt ska samtliga spelare vara tillgängliga (ex Perisic, Sessegnon och Solomon).

Jag tror dock inte att han chansar med Destiny utan det blir nog Emerson som kliver in till vänster i backlinjen. I övrigt hoppas jag Ange mönstrat i stort sett samma lag även om jag gärna sett Brennan Johnson från start i denna match och då på bekostnad av Ricky men tror inte att det blir så tyvärr.

Trolig startelva för Spurs:

Måndagsmatcher är på många sätt jobbigare än helgmatcher. Man går hela helgen och är nervös och spänd, men som situationen är för tillfället så känns det bara bra med en måndagsmatch. Man kan i lugn och ro slå sig ner framför helgen matcher. De lagen som jagar oss i tabellen har pressen på sig och när vi äntrar planen på måndagskvällen så vet vi förutsättningarna. En förlust skulle inte heller vara hela världen även om det vore surt att förlora mot Chelsea. För varje seger (eller oavgjord) match så kommer vi närmare årets första förlust! Jag tror dock inte att den kommer på måndag. Vi vinner med 3-1 efter en sen reducering av Chelsea.

En bra start på veckan således!

Nu kör vi!

COYS

Mats Löfström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.