THSS Medlemsresa hösten 2023

Då har höstens medlemsresa genomförts och vilken helg som vårt kära Tottenham bjöd på!

Redan på lördagen var medlemsresan i full gång då det var ett gäng på nio personer som åkte mot Birmingham och Bescot Stadium för att se Tottenhams damlag mot Aston Villa. En dag som började med hällande regn, men som slutade i gemenskap, värme och segerrus.

Damerna, med manager Robert Vilahamn tryggt på sidlinjen, började matchen lite avvaktande och försiktigt. Aston Villa rullade boll och lyckades redan i inledningen av matchen få till en straff och 1-0. Sedan kämpar sig Tottenham ikapp och Martha Thomas inleder målskyttet i 30 minuten och det står 1-1. Precis innan halvlek gör Ashleigh Neville 1-2 efter ett fantastiskt fint framspel där i stort sett hela laget var inblandat.

I andra halvlek kommer Tottenham ut och fullständigt dominerar spelet. Martha Thomas sätter ytterligare två mål och gör sitt första hattrick i Tottenhams färger – magiskt! Aston Villa får in ett tröstmål på slutet, men var aldrig nära att komma ikapp.

Efter matchen kom alla tjejerna fram till oss i bortaklacken och skrev autografer och ställde upp på bilder med de som ville, en otroligt fin gest att spelarna tog sig tid med supportrarna.

Vi i THSS hade också den fantastiska förmånen att få träffa Robert Vilahamn och höra hans reflektion efter matchen och ställa frågor. Robert konstaterade att han trivs fantastiskt bra i klubben och i London, men det är såklart stora skillnader i förutsättningar och spel mellan Sveriges damliga och Englands. Det är hårdare och snabbare spel och Robert fortsätter med att ”här i England kan jag vara just manager, i Sverige behövde jag göra så mycket mer runt omkring laget, det blir ett helt annat fokus”.

Ett stort tack till Robert Vilahamn som tog sig tid att träffa oss i THSS och vi avslutade med att lämna över fina THSS-presenter.

På lördagskvällen var det THSS samling och middag på The Marquis Cornwallis där ett tjugotal medlemmar dök upp för en kväll i gott sällskap och mycket fotbollssnack.

På måndagen var det så dags för matchdag! Vi samlades vår vana trogen i Tavistock gardens och fotograferades bredvid Buddha-statyn. Efter det bar det iväg mot Seven Sisters och promenad och pubbesök upp mot arenan.

Inne på arenan var det magiskt stämning och när trumpetaren drog igång ”Oh when the Spurs..” så gick det rysningar i hela kroppen. Vi hade dessutom fått biljetter längst ner på South side och kunde nästan vara med spelarna när de värmde upp. Vår snygga THSS-flagga lyckades även komma med i TV-sändningen av matchen (se bilden högst upp till höger ovan)!

Matchen inleddes med full attack mot Fulhams mål, Fulham fick knappt låna bollen. När Son sätter 1-0 i 36e minuten fullkomligt exploderar stadion. Bollinnehavet och chanserna fortsätter komma ända till pausen.

I andra halvlek gör Maddison 2-0 (sitt första mål på Tottenham Hotspur stadium) tidigt och dominansen är total. Dock gör Ange Postecoglou två byten strax efteråt där Udogie och Sarr går ut, men vad som verkar vara skadekänningar, och in kommer Emerson och Skipp. Tyvärr känns det som att laget efter målet blir slarviga och det blir många felpassar. Men 2-0 står sig matchen ut och Tottenham vinner rättvist! Fulham hade några chanser, men kändes aldrig riktigt farliga. Att dessutom se tryggheten i backlinjen är ju fantastisk med tanke på hur det sett ut dom senaste åren.

Vi i reseledningen för rikta ett stort tack till alla som var med på medlemsresan och gjorde den till en magisk upplevelse, vi hoppas att vi träffar på er i London och Tottenham igen!

Reseledningen Jenny Boström och Gunnar Peterson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.