Inför Crystal Palace – Tottenham

Äntligen är det dags för fotboll och Tottenham igen! Just nu går det helt enkelt inte att få nog. 2-0 vinst i matchen mot Fulham senast, men Postecoglou var inte nöjd efteråt då han tyckte spelarna var slarviga med bollen och med spelet. Ett minst sagt oväntat uttalande efter en komfortabel vinst, men visst hade Postecoglou rätt?

Men vi börjar med att kolla läget i Crystal Palace. Det har varit en relativt bra inledning av Crystal Palace med tre vinster, tre oavgjorda och tre förluster, där en blytung seger mot Manchester United måste ses som säsongens bästa hittills. Senaste matchen mot Newcastle borta var dock en plump i protokollet med hela fyra mål i baken. I övrigt har det varit knappa förluster, ex Arsenal borta 0-1, så det är ett lag som definitivt inte skall underskattas. Känns dessutom som om laget kan vara rätt revanschsugna inför fredagens drabbning efter stora förlusten mot Newcastle nu senast.

Skadeläget är dock bekymrande för allas vår Roy Hodgson, med viktiga spelare som Eze och Olise borta. Även Dean Henderson, Jeremy Schlupp och James Tomkins beräknas vara borta från match. Jefferson Lerma var tillbaka i laget efter stök med skador, men utgick i slutet och är under utredning för spel.

Tror dock att startelvan kan bli liknande den vi såg mot Newcastle:

Johnstone

Mitchell – Guehi – Andersen – Ward

Hughes – Doucoure – Lerma

Edouard – Mateta – Ayew

Tottenham däremot går fram som tåget! Vem hade trott att Tottenham nio matcher in i Premier League skulle stå högst upp i tabellen i ensam majestät. Med det sagt går jag tillbaka till inledningsorden där Postecoglou efter matchen mot Fulham inte var nöjd med spelarnas insatser i andra halvlek. Ange gick till och med så lång som att säga att det var den sämsta halvleken Tottenham spelat under honom. Starka ord! Men åter igen – visst var dom sanna?

Första halvleken var i stort sett spel mot ett mål. Fulham hade några uppstickare, men 1-0 målet kom väldigt väntat av Son i 36:e matchminuten. Det var en fröjd att se spelet med hög press och att spelarna hela tiden rör sig och ger bollhållaren alternativ.

I andra halvlek satte Maddison punkt för matchen redan i 54:e matchminuten och efter det kom två snabba byten på Sarr och Udogie som gjorde att vi tappade både boll och mark på planen. Det blev slarvigare passningsspel, otajmade avslut och mindre rörlighet på planen. Det positiva med detta då? Att det ju aldrig egentligen blev farligt. Romero och Van de Ven höll rent bakåt, och gjorde de något misstag så gjorde Vicario en superräddning. Det är ändå något att ta med in mot kommande match mot Crystal Palace!

Hur ser då läget i laget ut inför fredagsmatchen? Tottenham har sina långtidsskador i Solomon, Peresic och Sessignon. Även Bentancour är ju långtidsskadad, men har synts allt mer aktiv på träningen och väntas tillbaka inom kort – goda nyheter! Har även snappat upp ett rykte att Udogie utreds för en mindre skada, men hoppas det inte stämmer! Sarr gick också av matchen mot Fulham tidigt, men detta handlade enligt Postecoglou om en infektion och han ska vara åter i full träning. Dessutom är ju Bissouma tillbaka efter avstängning. Det som dock inte är så positivt är att han fortsatt har sina fyra gula kort, vilket betyder att ett kort till så väntar ännu en matchavstängning. Inte det vi behöver just nu med tanke på spelschemat som väntar efter Crystal Palace.

Förväntad startelva? Jag tror Bissouma återtar sin plats på mittfältet på Höjbjergs bekostnad och att vi får en förväntad startelva:

Kan vi hoppas på en fortsättning som Top of the League? Jag tror det. Tottenham kommer dock möta på ett svårt motstånd som kommer försvara målet för allt vad de är värda. Kan det bli ännu en 2-1 seger? Låt oss hoppas på mer!

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.