Tottenham imponerade i Barcelona

Det var nervöst redan inför matchen – första gången under försäsongen som vi möter ett riktigt bra lag. Då det var känt sedan innan att stora delar av startelvan från i söndags inte är med ner till Barcelona var det ju ännu mer nervöst. Denna match ger ändå en hint om hur Tottenham kommer stå sig när de möter bättre lag.

Foto: Tottenham Hotspur på FB

Inledningen kunde ju inte varit sämre – Lewandowski gör 1-0 redan efter 2 minuter. Här kom katastroftankarna – detta kommer bli en jobbig match. Men efter målet och den första kvarten händer något med laget.

Passningarna går rätt, bollhållaren erbjuds flera alternativ och öppnande löpningar genomförs. Tottenham är (hör och häpna) det bollförande laget. Bissouma äger mittfältet och visar om och om igen vilka kvaliteter han besitter.

Efter ett härligt uppspel på vänsterkanten med Lo Celso, Reguilon och Peresic har Lo Celso placerat sig i mitten och efter ett fint pass från Reguilon går bollen i stolpen och ut till Skipp som enkelt placerar in 1-1. Här ifrån tycker jag sedan att Totteham äger första halvleken.

Tottenham är rörliga, gör snabba passningar och laget kämpar och sliter för varandra. Bissouma och Lo Celso leker med Barcelona på innermittfältet och Skipp stöttar upp dom lite bakom. Solomon och Peresic gör sig hela tiden spelbara, både genom att möta bollarna och gå på löpningar. Något jag även reagerade på var att när Tottenham förlorade bollen, så krigade spelarna tillbaka bollen högt upp i plan, i stället för att backa hem och invänta Barcelonas anfall. Detta är något som saknats oerhört mycket de senaste åren!

När så 2-1 kommer i 36:e matchminuten från Skipp är det på ett precist inlägg från Peresic på kanten. Återigen Lo Celso som vinner bollen högt från Barcelona, en snabb pass ut till Peresic och vilken nick från Skipp! Mycket imponerande spel och detta var helt rättvist utifrån matchbilden.

Andra halvlek startar med att Barcelona försöker trycka på med anfall. Försvaret är dock med på noterna och Sanchez visar verkligen framfötterna med några riktigt vassa brytningar, men efter första kvarten tar Tottenham över mer och mer. Vissa spelsekvenser är helt otroliga, som i ca 80:e minuten när spelarna hamnar i trångmål långt ner i plan till vänster. Barcelona trycker på med hög press, men spelarna hjälper varandra och rör sig hela tiden vilket gör att det till slut blir det ganska enkelt för Tottenham att spela sig ur situationen och transportera upp bollen i banan.

Runt 60:e minuten har vi en spelsekvens på mitten där spelarna verkligen visar vilken klass de besitter. I stort sett hela laget spelar med en touch och transporterar bollen mellan lagdelarna otroligt fort, och Barcelona-spelarna ser ut som stenstoder.

Dock byter Barcelona hela laget strax efter 60:e minuten och det märks att dom kommer in med pigga ben. Tottenham kämpar dock på och behåller initiativet inledningsvis på ett helt makalöst sätt. Men sedan tar Barcelona över mer och mer av spelet.

Slutet behöver jag inte skriva så många ord om, tyvärr rasade det ihop de sista övertidsminuterna (4-2 till FC Barcelona).

Men liten sammanfattning är ju att detta var den bästa försäsongsmatchen som Tottenham genomfört, och det mot ett betydligt bättre motstånd än tidigare. Att det dessutom är en reservbetonad startelva i matchen gör ju att bedriften är så mycket större.

Nu är det snart Premier League-premiär och för första gången på många år har jag en förhoppning om att Tottenham kommer spela positiv pressfotboll, istället för att backa hem och låta motståndarna bestämma spelet. För första gången på många år är det inte känslor av ångest att Premier League drar igång, och det mina vänner är en härlig känsla!

Nu ser vi med tillförsikt fram emot seriestarten mot Brentford på söndag! Ska bli spännande att se Anges första Premier League-startelva, för det är många som slåss om de åtråvärda platserna. To Dare Is To Do – let the game begin!

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.