Inför Liverpool – Tottenham

I nöd och lust, i nöden prövas vännen osv, just nu är det inte helt lätt att vara spurssupporter, tre förluster i rad, CL-platsen seglar bort i fjärran och nästkommande match är Liverpool på Anfield. Inte så upplyftande utsikter!

Insatsen på Stamford Bridge var tyvärr en av de sämsta den här säsongen och det är svårt att se hur Ange på något mirakulöst vis ska lyckas blåsa liv i truppen igen. Oavsett hur han dribblar med laguppställningen blir resultatet detsamma; ett närmast viljelöst lag med spelare som inte kliver fram utan tvärtom förlorar alla 50/50-situationer.

Tufft läge alltså för Spurs. I Liverpool är det inte heller bara glada miner nuförtiden, utslagna ur Europa League och FA-cupen och avhängda i titelracet i PL är inte det utfall man hade tänkt sig. Vinsten i Carabao Cup är nog inte mycket värd i sammanhanget. Klopp är på väg därifrån och sedan det blev känt att han lämnar har laget tappat mark i tabellen, dessutom verkar relationen mellan honom och Salah inte vara helt friktionsfri.

Oavsett detta kommer det naturligtvis bli en tuff uppgift för Spurs, Liverpool har ett grundspel och en kvalitet som Spurs saknar just nu. Senaste på skadefronten är att Van Dijk är osäker till spel och kommer att testas sent för att eventuellt kunna spela. Borta sedan tidigare är Jota, Matip, Thiago, Doah

Möjlig startelva Liverpool:

För Spurs handlar det om att få fram en startelva som möjligen kan stå emot trycket och kanske skrapa fram ett gångbart resultat. Inga kända skador sedan sist gör att Postecoglou kan fortsätta sitt letande efter stabilitet och form. Maddison petades senast men Kulusevski tog inte chansen att göra den platsen till sin så där blir det kanske ett byte tillbaka igen. Lo Celso kunde ha varit ett tredje alternativ men han verkar ha svårt att övertyga sin manager om att han bör spela.

Övrigt på mittfältet kommer nog Bentancur tillbaka in igen, kanske tillsammans med Höjbjerg. Jag är ingen stor beundrare av dansken som jag tycker har alldeles för hög felprocent när han hamnar under press, men alternativen har inte heller imponerat. Bissouma är i grunden den som passar bäst i rollen som 6:a men han har också varit ur form. Svårt!

I backlinjen kom Emerson in senast och hade ingen lyckad match, där kanske Dragusin får chansen i stället? Antingen (troligast) byte rakt av så att rumänen tar vänsterbacksplatsen, alternativt skulle van de Ven kliva ut dit (mindre troligt).

Lika svårt att hitta form i anfallet, men en gissning skulle vara att Kulan får ta Johnsons plats och att Richarlison och Son får chansen igen.

Möjlig startelva Spurs:

Tips? Svårt. Tror tyvärr för en gångs skull på förlust. Liverpool – Spurs 2 – 0

Men….

COYS!

Gunnar Melkersson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.