Inför Tottenham – Manchester City

Knappt har vi hunnit pusta ut efter lördagens vinst mot Burnley innan det är dags för nästa match igen, och inte vilken match som helst – hemma mot Manchester City. Inför säsongen hade Skyblues inte gjort mål på Tottenham Hotspur Stadium och Pep Guardiolas största mål inför denna säsongen var att göra mål på just vår stadium. Tyvärr lyckades ju Manchester City att få en 0-1 vinst I FA-cupen, men än så länge har de inte gjort mål i Premier League – låt oss hoppas att det fortsätter så.

Mancs kommer till matchen i en sanslös form, vinst i de fem senaste matcherna 16 mål framåt och ett insläppt. Grealish missade matchen senast mot Fulham, men är av allt att döma tillbaka mot Spurs så på pappret är Skyblues intakt och skadefritt, något som självklart hjälpt till i jakten på titeln. För det är ju ett hungrigt ljusblått som kommer på besök, vinst och de är serieledare med två poäng ner till Woolwich inför sista omgången.

Eftersom det är fjärde raka Premier League titeln som hägrar för ”Mansour Cheaty” räknar jag med att Pep kommer gå all in och starta bästa tänkbara elva:

Hur är då läget i Liljevitt? Det är en mycket bra fråga, det blev förvisso en vinst mot Burnley i lördags, men det var sannerligen inte med någon god marginal. När det dessutom är backarna som gör mål visar det lite på formen i laget just nu när vi kliver in mot Premier Leagues mest formstarka lag.

Ange körde med Skipp på vänsterbacken I lördags, men jag misstänker att så inte blir fallet på tisdag. Här tror jag Ange kör som matchen avslutades, dvs van de Ven på vänsterkanten med Romero och Dragusin i mitten. Jag kan tycka att det är ett fantastiskt alternativ nu när både Udogie och Davies är borta resterande matcher.

På mittfältet är det ingen som rosat marknaden på sistone, Maddison, Sarr och Bissouma startade senast i hopp om att formen från säsongens inledning skulle vara tillbaka. Tyvärr visade ingen av dom framfötterna, samt att Bissouma ådragit sig en skada och är borta resten av säsongen.

Jag skulle gärna se Sarr, Bentancour och Maddison i startelvan då Bantancour just nu känns som det trygga kortet och Sarr står för farten och det lite oväntade. Maddison har ju inte heller visat på någon större form, men är en fantastisk bollhållare och när väl passningarna sitter så är de livsfarliga för motståndarförsvaret.

Sedan tittar vi framåt, och i och med att Richarlison drog på sig en skada på träning i förra veckan, så har inte Ange så många alternativ. Så mitt alternativ till forwards är Son, Johnson och Kulusevski, Scarlett gjorde ett piggt inhopp senast, men kan inte se att han är en  startspelare mot Oasis-laget.

Detta leder till följande uppställning:

Resultatet då, hur kommer det gå? Premier Leagues just nu formstarkaste lag kommer på besök till ett av Premier Leagues formsvagaste lag, så jag kan inte se att det kan gå på något annat sätt än att det blir förlust. Det tar emot att skriva dessa rader då jag av hävd alltid tror på vinst, men nu får jag nog ändå se nyktert på matchen och jag tippar 2-1 till de ljusblå.

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.