Försäsongspremiären avklarad!

Tottenham – West Ham 2-3 (0-2)

Äntligen match igen och det var verkligen med förväntan man intog soffläge denna tisdagslunch. Startelvorna hade redan innan avslöjats och uppställningen i denna första match under Ange var den förväntade 4-2-3-1. Startelvan i första halvlek från höger: Vicario, Porro, Romero, Tanganga, Reguilon, Bissouma, Skipp, Kulusevski, Maddison, Solomon och Kane.

foto: tottenhamhotspur . com

Kändes passande att första matchen inleddes med lite didgeridoospelande efter alla aussireferenser som dragits under sommaren. Återstår att se om det även kommer fortsätta även under resterande hemmamatcher. Kapten-Kane skakar hand med Ogbonna och även om Ange inte uttalat gjort honom till kapten nu när Hugo är på väg bort så kändes det som det mest självklara i världen.

West Ham kommer till start med ett inte allt för namnkunnigt lag där Bowen får ses som stjärnan från start. Dock stabila bakåt med Fabinaski-Zouma-Ogbonna. Däremellan var det svår att känna igen speciellt många med namn som Rice såld, Sucek och Antonio borta.

Matchen drar i gång på den kalla Optus Stadium i Perth. Redan från start så bli ens förhoppningar besannade och det är ett rörligt och kvickt Spurs som börjar trilla boll. West Ham försvarar djupt och gör det trångt att hitta igenom. Ytterligare en detalj i detta nya Spurs uppenbarar sig när båda ytterbackarna faller in i mitten vid uppspelsfasen och öppnar upp kanterna för yttrarna eller en mot kanten sökande Kane eller Maddison. Som sagt ett väldigt rörligt Spurs som byter positioner och springer konstant och en Bissouma som ser ut som den chef vi trodde vi hade värvat från Brighton inför fjolåret.

I den 8:e minuten så presenterar sig vår nya målvakt med att mangla både Tanganga och Ogbonna vid en utboxning. Men offensivt så blir det aldrig riktigt farligt men dock väldigt lovande spel fram till sista tredjedelen. Den nya höga pressen visar sig också där det så fort bolltapp inträffar, är minst två Spursspelare som jagar tillbaka och sätter press. Dock är det lite olustigt ett par ggr när mittbackarna tvingas till svåra uppspel mitt i banan som West Ham kan bryta. 18:e minuten och efter en West Ham hörna kommer bollen in igen i straffområdet och mot den bakre stolpen. Försvaret sover och det utnyttjar en rutinerad målskytt som Ings direkt. Han smyger in bakom Reguilon som inte har en aning om att han är där. Inte mycket att göra för Vicario i målet. Inte långt efter i den 23:e minuten, ny West Ham hörna efter dålig hemåtpass och ännu sämre rensning av Vicario. Kortvariant och ingen som markerar Mubama på första, 0–2 och inte alls rättvist sätt till spel men till effektivitet.

Trots underläge i debuten visar Ange inga som helst känslor utan är lugn som en filbunke. Spurs fortsätter äga spelet och den höga pressen göra att West Ham har svårt att komma fram. Dock blir presspelet ibland lite huvudlöst och man bara jagar bollen och West Ham tillåts komma över halva plan, där Bowen hela tiden är ett orosmoment. Tottenham tar dock över mer och mer och hittar många fina kombinationer.

En som inte riktigt kommer rätt är Skipp, som får en väldigt märklig position som nästan släpande forward när han tvingas framåt som följd av att både Kane och Maddison droppar och vill ha boll. Det gör även Skipp och kommer till några halvchanser som följd av sin position men är väl inte den man vill ha i det läget. 37:e minuten och Salomon presenterar sig genom att göra precis som i sina highlightsvideos på Youtube. Driver in från sin vänsterkant och curlar bollen mot bortre: Fabianski är dock med på noterna och kan göra en tv-räddning. Några minuter senare är Bissouma på väg igenom efter bländande kortpassningsspel med Kane men får inte till avslutet utan Fabianski lyckas stå i vägen.

Pressen fortsätter och både Tanganga och Romero har läge efter att Kulusevski dribblat sig igenom men ingen av dom får bollen på mål. Pressen avslutas sedan med att Kulusevski återigen visar prov på fina fötter, släpper till Reguilon som släpper på ett till Salomon. Avslut på mål men enkelt för Fabianski. Dock kommer Bowen glidande och tokkapar Salomon men det är tydligen helt okej enligt domaren och ingen straff. Halvleken avslutas sedan av att Vicario får vissa prov på sina målvaktskunskaper när han blixtsnabbt är nere och styr undan Bowens avslut.

Känslan i halvlek är att detta var kul att titta på. Absolut inte det resultat man vill ha och visst det är slarv som ger två mål till West Ham. Men tendenserna är något man inte drömt om dom senaste tre åren när man tittat på dom liljevita. Dock ska man ha med sig att detta är ett långt ifrån ordinarie West Ham och sett spelare mot spelare så ska man dominera och frågan är vad halvtidsresultatet hade varit om man mött en riktigt tuff motståndare?

Andra halvlek och Spurs byter hela laget samt formationen går till en mera 4-3-3. Uppställningen från höger i andra: Austin, Royal, Sanchez, Davies, Udogie, Sarr, Höjbjerg, Lo Celso, Devine, Richarlison och Perisic.

foto: facebook

Spurs bibehåller kommandot och det fina passningsspelet trots helt nya gubbar på plan och chanser skapas men avsluten är inte tillräckligt bra. Richarlison i stolpens utsida efter fin framspelning av Lo Celso, nick av Richarlison, Richarlison till Lo Celso och tillbaka till Richarlison och utanför. Fin upprullning av West Ham och bolen letar sig ut till en alltid fristående Perisic som trycker in bollen genom straffområdet och förbi Fabianski och hela faderullan till Devine men avslut på målvakten.

Men så i den 69:e minuten, LO CELSO! Hörna och efter ett antal fina kombinationer, inspel av Perisic till Sanchez som nickar ner till Lo Celso som trycker in bollen från bara ett par meter genom Fabianski.

foto: Tottenham Hotspur

Nu går det fort och redan i den 71: a minuten. UDDOGIE! Hörna från Perisic och Udogie nickskarvar nonchalant in den i bortre.

foto: Tottenham Hotspur

Spurs fortsätter efter det att trycka på och när läge ges så får man in bollen framför mål. Kanske inte alltid dom bästa bollarna men ändå hotande, dock blir det inte mer än så.

Istället i den 78:e minuten.
Ytterligare ett läge som bara dyker upp för våra motståndare. Detta efter en förlorad 50-50 duell på mittplan och Lanzini hittar en i övrigt osynlig Scamacca mellan Sanchez och Royal. Scamacca gör inga misstag friställd mot Austin och därmed får West Ham göra sitt tredje mål på sitt fjärde avslut, extremt orättvist.

Tottenham fortsätter försöka och spela sitt spel med mycket passningar och mycket rörelse. Lägena radas upp: 82: a, Konstspark av Richarlison som verkligen vill göra mål men det vill sig inte denna gång heller. 84:e, tretioelfte inlägget från Perisic som kommer väldigt mycket mera rätt i en offensivare position. 86:e Inlägg från Devine till Richarlison på bortre efter skarv från Sanchez men inte heller nu får han till avslutet. 88:e, Udogie snubblar med sig bollen och får fram bollen till Richarlison men den täcks ut till hörna. 89: Efter efterföljande hörna och några passningar, snett inåt bakåt från Devine till Sanchez som missar. 90:e, Davis springer i djupet men dras lite lätt i tröjan av Chester men inte tillräckligt enl. domaren.

Foto: Tottenham Hotspur

Slutsignalen ljuder och inte alls ett rättvist resultat, men vad gör det i en träningsmatch. Det var ändå just detta man hade hoppats på sedan den dagen Ange anställdes och man förstod vilken typ av fotboll han ville spela. 71–29 i bollinnehav till vår favör, 25–7 i skott och 16–4 i hörnor. Det var ett rörligt och piggt Spurs vi fick se med många positionsbyten och fina kombinationer. Det enda som saknades var det där sista.

COYS!

Gustaf Jonsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*