Anges senaste nyförvärv och försäljningar

Tror vi alla är mer eller mindre överens om vad vi behöver ha in för spelartyper i truppen. Då Ange föredrar att spela en mer renodlad 4-3-3 uppställning med press på bollhållaren samt fart i anfallsspelet ställer det också lite andra krav på spelarna på planen är de senaste årens lite mer defensiva utgångsläge med omställningar som vassaste vapen

Oavsett vilken formation Ange till slut väljer finns det ett antal positioner vi behöver förstärka.

En ny målvakt som kan vara en mer långsiktig arvtagare till Lloris. Två nya mittbackar som kan stärka upp mittförsvaret (tillsammans med Romero), en el två mittfältare som tillför lite kreativt spel likt Eriksen, Modric m.fl. och en anfallare, antingen en back-up till Kane att kunna rotera med i FA- och Ligacupen eller om Kane lämnar i sommar en mer högoktanig forward som kan göra 15-20 mål i ligaspelet.

Förhoppningsvis har vi redan bockat av några av dessa så här i inledningen på transferfönstret och förhandlingar pågår med flera spelare på resterande positioner.

Transferfönstret för hösten 2023 öppnade redan 14 juni och för en gång skull var vi tidigt ute. Redan den 17 juni presenterade vi säsongens första deal. Vår egen Dejan Kulusevski på permanent transfer från Juventus. Kontraktet sträcker sig till 2028. Priset landade på måttliga £25.60M

foto: tottenhamhotspur . com

27 juni presenterade vi Hugos ersättare, italienaren Guglielmo Vicario från Empoli. En relativt okänd förmåga för mig men enligt serie A konnässörer och gamla stormålvakten Buffon är detta italiensk fotbolls framtid mellan stolparna. 71 matcher i Empolitröjan senaste 2 säsongerna och har redan provat på landslagströjan. Ett gott betyg således och relativt billigt sådant, £17.2M. Även här gäller kontraktet till och med 2028

foto: tottenhamhotspur . com

Redan dagen efter, den 28 juni var det så dags att presentera den stora värvningen (hittills). James Maddison från Leicester på ett femårskontrakt värt £40M. Maddison behöver nog ingen närmare presentation men vi hoppas att han är den spelare vi behöver för att ge det centrala mittfältet den injektion av kreativitet och framåtlut vi behöver. Tillsammans med en skadefri Bentancur och tex Bissouma sitter vi helt plötsligt på ett ganska starkt inre mittfält.

foto: tottenhamhotspur . com

Enligt officiella transfersidor (och Fabrizio Romano) ska vi också gjort klart med Pedro Porro på permanent transfer från Sporting. Vi ska ha triggat den utköpsklausul som fanns på £35M för honom. Har dock inte sett något officiellt från klubben ännu?

foto: tottenhamhotspur . com

Vår egen Harry Winks hann knappt mer än avsluta lånet hos Sampdoria innan han skrev på för Leicester. 128 matcher i PL för de liljevita och 24 matcher i CL blev det för Winksy. £10M och ett treårskontrakt. Vi önskar honom all lycka i Leicester

När det gäller Lucas Moura, hjälten från Amsterdam, satt han på ett kontrakt till 2024. Under slutfasen av säsongen valde vi att avsluta kontraktet i förtid och släpper således Brasilianaren på free transfer och han är för närvarande klubblös i väntan på erbjudanden. Mouras avslut i klubben var av det snyggare slaget när han på egen hand vandrar igenom Leeds försvaret och trycker dit 4-1 i säsongens sista match. Ett värdigt avslut för en fenomenal spelare som tyvärr lite för ofta inte fått till det i Spurströjan.

Så långt allt som är klart. Signed, Sealed and Delivered.

Nu vidare till det vi alla (nästan) gillar mest.

Förhandlingar / Rykten.

På gång in

Enligt uppgift har vi en muntlig överenskommelse med den israeliske forwarden Manor Solomon som tillhör Shaktar Donetsk organisation men har denna säsong varit utlånad till Fulham men enligt FIFA´s regler att spelare i Ukraina har rätt att bryta kontrakten så anses han kontraktslös och kommer alltså som en free transfer. Kanske inte den forward vi ser kan ersätta Kane fullt ut vilket förhoppningsvis betyder att vi har gott hopp om att Kane stannar en säsong till.

Vi ska också vara ganska nära att signa Clément Lenglet på en permanent övergång från Barcelona.

Barcelona vill ha runt £13M för att släppa honom. Enligt vanligtvis initierade källor vill Levy bara betala runt £8.5. Samma källor säger också att Levy försöker få Lenglet gratis då hans ganska höga lönekostnad på £16M per år är något som Barcelona gärna vill slippa. Typisk Levy move alltså.

En av de viktigaste positionerna vi behöver fylla upp är det centrala försvaret. Romero blir nog kvar och även Dier flaggar för att han inte vill lämna. Sanchez och Rodon lär inte bli kvar. Tanganga skulle nog må bra av en utlåning och mer speltid så två nya CB finns på önskelistan.

Enligt färska uppgifter är vi riktigt nära att signa upp den 24-årige mittbacken Edmond Tapsoba från Bayer Leverkusen. Leverkusen ska vara beredda att släppa honom för £60M men Levy ska bara vara beredd att betala runt £21M för den affären!. Så hur nära vi egentligen är kan nog diskuteras. Den 35-faldiga landslagsmannen från Burkina Faso spelade 47 matcher för Leverkusen den gångna säsongen vilket resulterade i 2 mål och tretton Clean Sheets. Den 1.93 cm långa innerbacken är en duktig passningsspelare och rankas som topp 5% i Europa (topp 5 ligorna plus CL och EL) på progressive passes, alltså framåtpass till rätt adress. Kan det vara något vi behöver tro?

En annan kandidat till mittbackspositionen som vi har på radarn är Micky van de Ven, en 22-årig holländare som närmast kommer från Wolfsburg. Vi ska redan vara överens med honom om has personliga kontrakt med förhandlingar med Wolfsburg. Wolfsburg begär någonstans i storleksordningen £34M för mittbacken. Levy ska vara beredd att betala runt £30M. Även Liverpool ska vara intresserad av van de Ven så vi får vänta och se.

Vi ska även vara intresserade ass signa Fulham försvararen Tosin Adarabioyo. Den 25 åriga engelskfödda mittbacken har representerat England i U16, U17, U18 och U19 men ännu inte debuterat i A-landslaget. Med Nigerianska föräldrar kan han välja att representera Nigeria på seniornivå. Han beskrivs som en atletisk spelare. Lång (1.95 cm ), snabb, bra på huvudet och med fötterna. Fulham uppges vilja ha runt £13M för sin mittbacksstjärna. Ganska överkomligt kan man tycka.

Redan innan transferfönstret öppnade spekulerades det runt Harry Maguire från United och Aymeric Laporte från City. Dock har dessa spekulationer var lite svalare senaste tiden. Enligt uppgift vill United ha runt £40M för Maguire som har två år kvar på kontraktet. Han har redan hunnit bli 30 år och med tanke på det kan det vara läge att sälja honom nu. Hans värde om 1 år kommer nog att vara närmare £10M.

Laporte, som hunnit bli 29 år, har representerat City sedan 2018 och varit delaktig i 5 PL titlar, 2 FA cupsegrar, 4 Ligacup segrar och senast CL segern.

Pep uppges vara intresserad av Josko Gvardiol, 21-årig Kroatisk landslagsman från RB Leipzig. City ska vara beredda att slanta upp £86M för honom vilket skulle göra honom till den högst betalde försvararen någonsin. Att ersätta Cancelo (som är på väg att lämna City för Arsenal?) med Gvardiol är ytterligare ett steg i Peps vision att stöpa om den moderna fotbollen. I stället för att använda ytterbackar som wingers går han mer emot att ställa upp med 4 mittbackar i backlinjen. Där representerar Gvardiol till 100% den typ av spelare som Pep vill ha på de positionen.

Även Arsenal och Aston Villa rapporteras vara intresserade av Fransk/Spanjoren men hos Betfair är Spurs favoriter till att signa honom.

Slutligen en spelare som det börjat pratas om helt nyligen. Wilfried Singo. Den 22-årige Ivorianen återfinns för närvarande i Torino. Då Torino redan signat hans ersättare (Raoul Bellanova från Inter) så vill de gärna sälja Singo under transferfönstret. Singo har kontrakt till 2024 och spelade 35 matcher för Torino den gånga säsongen. Torino vill gärna bli av med honom snarast och är enligt uppgift beredda att släppa högerbacken för £10.3M

På väg ut

Då vi i år inte spelar några internationella cuper ☹ så behöver vi minska truppen radikalt. Det pratas om 7,10,12 spelare som ska bort lite beroende på hur många nya vi tar in.

Lucas Moura har redan lämnat på free transfer. Vår dansk, Pierre-Emile Hojbjerg har anmält intresse att lämna klubben. Atletico Madrid har visat intresse för hans tjänster.

Davinson Sanchez är också på väg bort. Enligt ryktena sak Galatasaray vara villiga att betala runt £7.7M för hans signatur. Levy vill ha närmare £13M men gissningsvis är han beredd att släppa honom för strax under £10M

Även Joe Rodon uppges finnas på den lista med spelare som ska säljas under sommaren. Den 25-årige walesiske landslagsmannen har haft svårt att få speltid i Spurs och var under förra säsongen utlånad till Stade Rennais. Intresse ska finnas från klubbar i både PL, Championship och franska Ligue 1. Hetaste ryktet i PL är nykomlingarna Luton.

Japhet Tanganga ryktas vara på väg till Atalanta i Serie A. Med bara 2 matcher från start och 26 matcher på bänken (utan att få speltid) behöver nog hans karriär en rejäl omstart.

Utöver dessa florerar alltid ryktena om övriga spelare i truppen. Vad händer tex med spelare som Richarlison, Peresic, Skipp, Spence, Ndombélé, Bryan, Lo Celso, Reguilon.

De kommande veckorna kommer Ange att ha ett tufft jobb att se över vilka han vill ha kvar i truppen och vilka som behöver lämna. Det blir en viktig försäsong för en hel del spelare där de verkligen behöver visa att de vill och kan anpassa sig till det nya systemet och den nya lagledningen.

Elefanten i rummet.

Så till den fråga som kanske berör de flesta. Kommer Kane att stanna en säsong till?

Som vanligt florerar rykten om att Kane ska, vill, är klart att han lämnar. Inledningsvis var United den stora utmanaren. De var dock inte beredda att lägga de pengar som behövdes. City tog ju in Haaland så det var inte aktuellt. Det som det pratas allt mer om just nu är en flytt till Bayern München. Enligt tyska medier är det i princip klart 😊. ”Kane vill till Bayern”, ”Kane och Bayern är överens” är några rubriker man kan läsa i de tyska medierna. Det är nog mer ett försök att påverka opinionen och bygga en hype runt detta. Enligt ”säkra” källor ska det finnas ett gentlemans agreement mellan Harry och Levy om att han ska få lämna om det kommer ett bra erbjudande. Dock är nog inte Levy beredd att ge bort honom gratis. Bayerns ska ha lagt ett bud på £60M vilket ska ha avvisats omgående. Levy vill nog ha runt +£100M för att släppa honom. Detaljerna i Levy och Kanes ”överenskommelse” är ännu okända men en förutsättning är nog att han själv vill flytta.

Personligen tror jag inte att södra Tyskland lockar allt för mycket. För ett kontrakt i storleksordningen +£100M vill nog Bayern skriva på 4-5 år vilket jag inte tror är aktuellt. Kane ska dessutom bli pappa igen (för fjärde gången) och har just köpt en tomt i London och håller på att bygga ett nytt hus till den växande familjen. Att i detta läge flytta hela familjen till Tyskland för 4-5 års spel i Bundesliga är nog inget som lockar speciellt. Ett alternativ kan vara ett kortare kontrakt (2 år) och ”pendla” men med en nyfödd hemma tror jag inte det alternativet lockar heller.

Min spaning runt Harry Kane ”affären” är att han stannar denna säsong. Vidare tror jag att han under hösten alt. tidig vår skriver ett nytt kontrakt på 1 el 2 år. Anledningen?. Kane är Spurs i själ och hjärta. Jag tror inte han vill gå på free transfer utan att vi ska få betalt. Det nya kontraktet kommer säkerligen att innehålla en utköpsklausul på gissningsvis £30-40M för ett ge honom möjligheten att gå nästa sommar om han så önskar. Förhoppningsvis kan Ange styra upp detta denna säsong så vi får behålla honom längre är så.

Så avslutningsvis en sammanställning av läget just nu. Notera att denna bara tar upp spelare som varit aktuella i förstalaget under föregående säsong. När denna artikel publiceras kan de mycket väl ha hänt saker på transfermarknaden så spelare kan ha tillkommit, lånats ut el liknande

In

Dejan Kulusevski RW Juventus

Guglielmo Vicario MV Empoli

James Maddison AM Leicester

Pedro Porro RB Sporting

Avslutade lån (tillbaka i truppen)

Destiny Udogie LB Udinese

Tangay Ndombélé CM Napoli

Bryan Gil LW Sevilla

Giovani Lo Celso CM Villareal

Sergio Reguilón LB Atlético Madrid

Djed Spence RB Rennes

Joe Rodon CB Rennes

Ut

Harry Winks DM Leicester, £10M

Lucas Moura RW Klubblös, Free transfer

Arnaut Danjuma LW Villareal, Efter lån

Clément Lenglet CB Barcelona, Efter lån

Och för er som är intresserade så ligger vi för närvarande på -£107M i net spending på våra transfers så här långt.

COYS!

Mats Löfström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*