Here we go!

Så är då inte bara tränare på plats, utan Tottenham har lyckats få till tre riktigt bra nyförvärv på kort tid – Dejan Kulusevski är nu Tottenham på riktigt då lånet övergått i permanent övergång (vilket ju är mycket glädjande), en ny målvakt i Guglielmo Vicario och en riktig kvalitetsvärvning i James Maddison.

Dejan har vi ju skrivit om tidigare och är ju välkänd av oss svenska supportrar, därav kommer jag fokusera lite mer på övriga två nyförvärv.

Det är en väldigt spännande målvakt Tottenham har värvat – Guglielmo Vicaro från Empoli. Det är en målvakt som blivit lovordad den senaste tiden och enligt Fabrizio Romano en av de bästa målvakterna i Serie A den gångna säsongen. Gamle stormålvakten Buffon är ännu större i lovorden där han framhåller Vicario som Italiens kommande stormålvakt. Dessa prisande ord gör ju att man får upp hoppet om att vi nu värvat en riktigt lovande målvakt.

foto: tottenhamhotspur.com

Enligt han själv har han fått kämpa till sig sin framgång, steg för steg, nivå för nivå. Han tränade extra hårt för att nå drömmen om att spela i ett topplag – nu vill han njuta av framgången och visa supportrarna vad han går för. För att vara italienare är han ju dessutom väldigt duktig på engelska – ett stort plus!

Han är lång (194 cm), tagit den långa vägen till framgång, snabba reflexer och verkar dessutom bra med fötterna, kan vi önska oss något mer? Ett minus är dock att han verkar släppa många returer, men vi ska också ha i bakhuvudet att han endast spelat för lag i nedre tabellregionerna vilket kan vara en del av förklaringen. Det ska bli otroligt spännande att se om Vicaro kan vara vårt svar på målvaktsfrågan.

Vårt tredje nyförvärv är ju en välkänd spelare – James Maddison från Leicester. Inte helt okontroversiell då han gått ut offentligt på twitter och berättat att han hatar Spurs.. Men som tur är har det blivit andra tongångar nu! ”I can´t wait to show the Tottenham supporters the best version of me” och vi ser verkligen fram emot att få se det!

foto: tottenhamhotspur.com

Maddison är redan en etablerad spelare i Premier League och har mycket av de förmågorna som jag saknat på plan sedan Tottenham tappade Eriksen. Att han är en grym frisparksläggare är ju ingen hemlighet, även detta något som Tottenham verkligen har saknat! Men han har också kreativiteten som lyst med sin frånvaro de senaste åren. Maddison går gärna på mål själv, men är ju en mästare på att hitta de små luckorna och passa fram till mål. Han är en spelare som vill framåt i banan. Ett innermittfält med Maddison, Bentancour och Bissouma är ju rena drömmen, kan bli hur bra som helst! Så länge de nu håller sig skadefria.

Det känns som att Levy har varit mer noggrann och klok i årets värvningar. En tränare i toppklass, en lovande målvakt och en innermittfältare med kvalitet hittills. Det jag saknar nu är minst en innerback, helst två, med rutin från större ligor och europaspel. Lyckas Levy med detta, får Ange förtroende från spelarna och spelarna faktiskt spelar som ett lag kan det vara en rolig säsong att se fram emot.

COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.