Full fart i transferdjungeln och äntligen kan vi planera för kommande säsong!

Sommarsemestern är i fullgång för spelarna men för oss vanliga dödliga gäller det att bita ihop ett par veckor till. Tur för oss att även om matcherna är färdigspelade för tillfället, så är denna tid på året en långt ifrån lugn period för en inbiten fotbollssupporter och inte minst för oss spursanhängare.

Under föregående vecka gjorde vi så äntligen klart med en tränare. Kanske inte den man hade trott från början men måste erkänna att han växer på en för var dag som går. Med ny tränare så kommer även spelarryktena, speciellt från deras gamla klubb.

Rykten in

David Raya, Brentford – Spelade samtliga matcher för sitt Brentford under den gångna säsongen och flest räddningar av alla målvakter i ligan. Enl. rykten skall vi var överens med spelaren men inte med Brentford. Brentford vill ha £40m, vi erbjuder ca. hälften. Handlar därmed om vem som ger sig först. Rayas kontrakt går ut efter nästa säsong varpå försäljning bör ske denna sommar. Även United och nu Milan ryktas vara intresserade.

James Maddison, Leicester – Får ändå anses gjort en hyfsad säsong i ett dåligt Leicester med 35 spelade matcher och 12 mål och 8 assist. Här verkar det vara Newcastle som ligger närmast en övergång. Ange ska enl. rykten ha godkänt en övergång och det skall vara en av våra prioriteringar denna sommar.

Harvey Barnes, Leicester – Enligt senaste ryktet verkar Tottenham vilja göra en deal med Leicester och köpa både Maddison och Barnes i utbyte mot £50 och Winks. Känns som ett långskott, men allt kan ju hända.. Barnes gjorde 13 mål för Leicester förra säsongen, vilket ju ändå måste ses som mycket godkänt av en mittfältare i ett lag som trillade ur Premier League.

Alex Scott, Bristol City – Spelade 42 matcher för sitt Bristol och stod för 1 mål och 5 assist, lite för en spelare som anses som fullgott substitut om Maddison inte kommer. Har inte sett några direkta rykten utan mera ett önskemål från supportrar. Ung lovande spelare (19 år) som lirar som central mittfältare. Liknanden rykten eller önskemål är Eberechi Eze från Crystal Palace (24 år). Båda ses som yngre varianter av Maddison.

Max Killman, Wolverhampton – 37 matcher för Wolves senaste säsongen och egentligen ingen statistik som sticker ut men kanske är just det man vill se hos en försvarare. Mera snack för en vecka sedan. 26 årig mittback med ett förflutet som futsalspelare för engelska landslaget.

Aymeric Laporte, Man. City – Gjorde bara 12 matcher från start under säsongen och får väl ses som 6:e alternativet om man räknar in Walker bland mittbackarna i trebackslinjen. Lite som med Killman, mera snack för en vecka sedan och svårt att se denna bli av.

Evan N’dicka, Eintracht Frankfurt – 30 matcher i ligan och 8 CL, får ses som ordinarie. Lämnar som bosman gratis men verkar mer eller mindre klar för Roma.

Kulusevski – Kulu verkar klar, lite snack om att man vill förhandla ner övergångssumman men känns som att nuvarande belopp känns rimligt och dumt att inte utnyttja.

Jadon Sancho,Man. Utd – Mer och mer rykten att vi skall vara intresserade. Förstår att United vill bli av med honom då lite av en flopp och sitter på en hög lön. Dock svårt att se att han skall vilja lämna till en lägre lön vilket skulle krävas.

Reo Hatate och Kyogo Furuhashi Celtic – Båda känns som enbart en följd av att Ange tagit över som tränar. Den förstnämnde sägs få problem med ett ev. arbetstillstånd vid ev. flytt till England. Hatate är en 25 årig mittfältare som bidrar med mål och assist medan28-årige Furuhashi är en utpräglad målskytt som vann den skotska skytteligan på 27 mål, inte riktigt Henke klass men bra ändå. Båda spelarna representerar Japans landslag.

Bubblare in – Marc Guehi Crystal Palace CB, Yassine Bono Sevilla GK, Roger Ibañez Roma CB, Connor Gallagher Chelsea och allra helst inte Harry Maguire.

Avskrivna spelare:

Clement Langlet och Arnaut Danjuma, Spurs har dementerat att ingen förlängning efter lånen blir av.

Rykten ut:

Giovanni Lo Celso – Främst är det ligakonkurrenten Aston Villa och Lo Celsos gamla tränare från Villareal, Emry, som kopplas ihop med spelaren. Lo Celsos senaste säsong på lån till Villareal får ses som godkänd men inte mycket mera. Totalt deltog han i 29 matcher och stod för 2 mål och 3 assist. Dock måste skadan som gjorde att han missade Argentinas VM-guld tas i beaktning när man bedömer säsongen.

Japhet Tanganga – Har i flera år ryktas vara på väg bort, främst till Italien. Tidigare har man nog utifrån hans unga ålder hoppats på att han ska utvecklas ytterligare och behållit. Frågan är om inte den gränsen har passerat nu och att det kanske vore bäst för alla parter om man gick vidare.

Hugo Lloris – Har gått ut med att han vill lämna men inga direkta rykten ännu om vart. Har kontrakt till nästa sommar men känslan är att han lämnar redan nu. Frågan är om inte Saudi är en rimlig destination för den tidigare franska kaptenen.

Harry Kane – Klart det kommer vara rykten kring världen bästa fotbollsspelare och självklart är det några av dom största klubbarna historisk och nutid som nämns kring namn som Harry Kane. Real ryktet känns självklart, speciellt med tanke på att Benzema lämnar för Saudi. Känslan är att han blir kvar om ingen möter Levys värdering. Vill även tro att Harry kan tänka sig stanna och slå målrekordet i ligan och bli den klubblegend han nästan redan är.

Bubblare ut – Egentligen alla spelare som anses inte passa in i nya tränaren Ange´s filosofi. Namn som nämnts är Dier, Sanchez, Davies, Sessegnon, Ndombele, Regulion, Winks och till viss mån även Højbjerg.

Har säker missat någon/några men som dom flesta vet så är det svårt att få ett statiskt läge av transferfönstret.

foto: tottenhamhotspur . com

Slutligen så har även årets spelschema kommit så bara att planera in resan nu. Svårt att säga vilka matcher som kommer betyda lite mera men här kommer att försök till höjdpunkter för säsongen som kommer.

13 augusti – Premiär mot Brentford på bortaplan

19 augusti – Hemmapremiär mot Manchester United

foto: tottehamhotspur. com

2 september – Första nykomlingsmötet när vi tar oss an hypade Burnley på bortaplan.

23 september – Första NLD på Emirates.

4 november – Pochs återkomst på Tottenham Stadium

6 januari – Tredje omgången av FA-cupen

23 och 26 december – Everton hemma och Brighton borta Julmatcherna är alltid trevliga.

13 april – Kräver revansch efter fjolårets främsta debacle på St James’ Park.

27 april – Andra NLD men denna gång hemma på Tottenham Stadium.

11 maj – Sista hemmamatchen mot Burnley

19 maj – Sista omgången av PL borta mot Sheffield United.

foto: tottehamhotspur. com

COYS!

Gustaf Jonsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.