Who came third in a two horse race?

Leicesters fans älskade ramsan ”Who came third in a two horse race- Tottenham f*cking hotspurs”. Även om jag spontant tänker ”Vem spelar Championship nästa år då” så måste jag nog ändå säga att just denna ramsa sätter lite fingret på min känsla inför varje avspark för mitt kära Tottenham.

Det finns vinna, oavgjort, förlust. Rätt? Fel! Det finns också uttrycket ”Spursy”. Finns säkert en mängd definitioner på vad just Spursy är, men för mig är det att ligga under med 0-2 på hemmaplan mot ett, som vi säger i Göteborg, ”bånkegäng”, för att sen kämpa sig tillbaka, tända hoppets lampa som snabbt släcktes första tio för att sen återigen implodera fullständigt i backlinjen och använda Lloris som någon sorts dribblande sweeper med träben och till slut förlora matchen med 3-2 i 92:a minuten. 

Karma. Det brukar vara så att ju mer ”ha, där fick ni era jävlar”-känsla man har, desto mer slår den tillbaka som ett hårt regnspikande göteborgssommarregn i 3 plusgrader mot kinden. Smatter – smatter: här kommer din karma tillbaka.

Frågan kvarstår dock- who comes third in a two horse race, är det Tottenham Hotspur? Ja, inte kan den möjligheten uteslutas så länge det defensiva spelet består av en blandning mellan Polyfemos och Long John Silver. Enögt, enbent och enfaldigt? Eller bara efter sin bästa förmåga?   

Så, är det då karman eller naiviteten som är det värsta med att vara Tottenhamsupporter? Inget av det. Det är, skulle jag vilja påstå, det naiva hoppet om att ”nu ser det ju ganska bra ut”. För vi vet alla vad som händer sen. Bånkegänget gör 3-2 i 92:a minuten och Harry Kane (one of our own!) tackar pliktskyldigt publiken med händerna applåderandes över huvudet som böjs ner i skam hela vägen till bröstkorgen. Det har hänt förr. Det kommer hända igen. Och när det händer så kan ni tänka att den enögde är kung i de blindas rike.

Leicester, och ramsan, kommer nog tillbaka ska ni se. Men just nu önskar vi dem lycka till mot bånkegängen Cardiff, Reading och Stoke. Fast möjligen med en sarkastisk underton då. ”Lycka till Leicester” önskar alla vi som (fortfarande) spelar Premier League- fotboll.

COYS!

Simon F

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.