Fulham borta…

Vi har knappt hunnit hämta oss från torsdagens tillställning, innan det är dags för nästa utmaning. Ikväll är det Fulham borta, något som i vanliga fall inte borde ge rysningar, men idag är rysningarna där.

Tottenham möter ett Fulham med flyt, ett lag i sitt livs form – som vid vinst dessutom går förbi Tottenham i tabellen. Fulham förlorade senast mot Newcastle (där Alexander Isak avgjorde i 89 minuten), men innan dess har man slagit Chelsea på hemmaplan och spelat in tolv poäng sedan VM-uppehållet, jämfört med Tottenhams fyra inspelade poäng under samma tidsperiod.

Vad talar då för Tottenham? För det första är truppen i stort sett skadefri (endast Moura är borta med en skadad häl) och viktiga mittfältskuggen Bentancour är tillbaka. Jag misstänker att alla i laget är missnöjda med förlust mot både Arsenal och Manchester City och vill ha revansch. Dock får vi inte glömma att trots förlusterna så var det ändå ljusglimtar i båda matcherna – vi är med i spelet från början. Mot City fungerade dessutom helt plötsligt vårt presspel i första halvlek! Kan vi fortsätta att utmana direkt från start tror jag både självförtroendet och vinsterna börjar komma.

Hur är läget i lagen? Fulham har Antonee Robinson avstängd pga 5 gula kort, Shane Duffy är osäker då han varit sjuk i veckan och Neeskens Kebano är borta pga skada. Tottenham har endast Moura på skadelistan. En Moura som ju inte platsat i startelvan på länge.

Den stora frågan inför kvällens match är om Conte vågar bänka Son? Tyvärr är han just nu helt ur form och frågan är hur Conte skall agera för att få fart på målskyttet och självförtroendet igen. Conte bänkade ju Son i mötet med Leicester. En bänkning som gav effekt. När Son kom in så gjorde han hattrick. Kanske dags för liknande utmaning för Son? Men det är under förutsättning att konkurrerande Richarlison är matchfit att starta och potentiellt klara en hel match efter så lång frånvaro.

En annan utmaning för Conte är wingbacksen. Det har inte blivit något flyt i det spelet hittills. Perisic som spelade felfritt i första halvlek mot Mahrez klappade ihop totalt i andra halvlek och även Lenglet på vänsterkanten klarade inte att stå emot Man City. Får Davies och Sessegnon förtroende nu istället? Eller föredrar han ändå Perisic?

Och vad gäller backarna så lade Davinson Sanchez upp

Det finns mycket att spela för, för Spurs med Champions League-plats i sikte, och för Kane som kan göra målrekord i Tottenhams historia (ett mål ifrån Jimmy Greaves nu).

En nervös kväll är att vänta, men tänk ändå om Tottenham kan vända den negativa trenden vi är just nu. Hoppet är det sista som överger en! To dare is to do!

Trolig startelva?:

Son Kane Kulusevski
Perisic Bentancur Höjbjerg Doherty
Davies Dier Romero
Lloris


COYS!

Jenny Boström

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*