11:e upplagan av THSS-golfen

Den elfte upplagan av THSS golfen spelades som vanligt sista lördagen i september och vanns av hemmaspelaren Johan Borg.

Och för elfte gången (som skulle ha varit den tolfte om inte pandemin…) stod Enköpings Golfklubb som värd.

Årets upplaga hade anmälts av hela 108 spelare varav drygt hälften plus ett antal supportrar/caddies möttes upp redan på fredagen på Best Western i Enköping.

Många långväga gäster från bl.a Luleå och Boden i norr och Karlskrona, Ystad, Malmö m.m. tog tillfället att fira helgen i Enköping.

Kvällen började med samling i hotellets bar som var totalt ockuperat av THSSare. Stämningen var nästan som Bricklayer Arms i London innan match. Därefter intogs gemensam middag innan en del gick ut och testade stadens nattliv medan resten stannade kvar och laddade inför lördagens golf. Klockan sju på lördagsmorgonen var det fullt på rangen. Nittio minuters uppvärmning och laddning hade startat innan startskottet skulle gå.

Tyvärr på fredagen och lördagen stökades till lite med avhopp p.g.a sjukdomar vilket innebar att det ”bara” blev 99 deltagare. Samtidigt så var det bra, då ingen ville ha med några ”sjuka” spelare som kanske bar på smitta. Tävlingen bestod i flera olika moment. Dels vem som skulle få sätta sitt namn i den prestigefyllda bucklan som hade tio olika inteckningar med bl.a Ossie Ardiles och Mark Falco som de mest kända namnen.

Men även en lagtävling stod på programmet. Och en korthålstävling där Dele Alli signerat en boll som pris, längsta dubbeldrive och närmast green på ett korthål. Vädret var kanon med en strålande sol och knallblå himmel och klubben hade satt in all banpersonal som fanns för att preparera banan efter torsdagens skyfall gjorde att det fanns förutsättningar för underbar dag på golfbanan.

Startskottet gick klockan 08:45 och efter dryga fyra timmar började deltagarna droppa in. Då skulle det räknas och surras lite innan resultatet lämnades in innan man åt gemensam lunch bestående av Lasagne. Vid tretiden samlade tävlingsledningen ihop deltagarna för prisutdelning som detta år kunde hålla utomhus för första gången, och i strålande sol.

Först ut att ändra prisbordet var vinnande lag bestående av Sven Pettersson Isaberg, Stefan ”Bomben” Gustavsson Enköping och Christoffer Dahlin Mora som vann på 76 poäng. Tvåa blev P-G Karlsson Västerås, Jan Gunnar Andersson Strömsholm och Tomas Aspegren Wäsby. på 75 och trea blev Lars Westberg Koberg, Stefan Bengtsson Örebro City och Niklas Källman Enköping på 74.

Därefter kallades Kenneth Petterson upp som var sista man på korthålet och snuvade Peter J Borg på segern om Dele Allis signerade boll.1,64 meter från hål. Dagens prestation stod Sebastian Åhman när det var dags för längsta dubbeldrive på det 500 meter långa par 5 hålet.

Han vräkte iväg andra slaget dryga metern bakom hålflaggan. Längden blev c:a 520 meter. Imponerande. Att komma närmast green är också en prestation. Matte Henriksson ledde länge 5 cm innan Marcus Axelsson landade 3 meter från green och vann den tävlingen. Bästa dam blev Annelie Axgart på en sjunde plats med 36 poäng.

Själva tävlingen då? Tittar man på resultatlistan så var det en kamp mellan bröderna Johan och Patrik Borg (söner till bl.a en pappa som också gillar Spurs) tillhörande Enköpings och Vadstena GK samt Magnus Tillgren (en tidigare THSS vinnare) från Motala GK.

Nu var det som så att Johan Borg, trots en halvknackig start drog det längsta strået och vann för första gången på 42 poäng. Två blev Magnus Tillgren (40) och Patrik Borg (37) landade på tredje plats i sin debut i THSS golfen.Det betyder nu att det är elva unika personer som vunnit. Vi får nu se vad som händer (preliminärt) den sista lördagen i september 2022.Resultatlistan presenteras om några dagar i gruppen ”Tottenham golfen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*