Inför Manchester City – Tottenham.

Mission Impossible?

Visst känns det lite som omöjligt uppdrag när vi beger oss till Ethiad för att möta City? Ett City som verkligen hittat rätt igen under Guardiola. Man radar upp segrar, senast i ligan slog man Liverpool med 4-1. Spelet har sett fantastiskt ut, man har lyckats sätta ett försvarsspel utan att förstöra offensiven. Något vi i Tottenham just nu bara kan drömma om. Det finns väl ingenting egentligen som talar för oss i den här matchen. Utom möjligtvis just det, att ingen tror på oss. Kan det få pressen att släppa lite? Finns det en liten möjlighet att Dr Tottenham kan jobba omvänt? Låt oss alla hoppas på det för vår psykiska hälsas skull. Annars lär det bli en svettig afton.

Läget i lagen?

I Manchester City är skadeläget helt ok. Visst, man saknar en viss Kevin De Bruyne och Fernandinho. Men man har ju visat sig ha fullgoda ersättare. Även Aguero lär missa matchen, men det är ju tyvärr vanligare än att han spelar. Rodri och Ruben Dias har tränat i veckan och lär starta matchen.

I Tottenham missar Reguilon och Lo Celso definitivt matchen. Reguilon kan vara tillbaka till veckans match mot Wolfsberger, men inte till denna matchen. Serge Aurier kommer testat sent. Om Gareth Bale är skadad, utfryst eller mobbad vet vi inte. Vi får väl se om han sitter på bänken i 90 minuter eller inte. I övrigt ska alla spelare vara redo.

Hur ställer vi upp?

Ja, det är väl frågan? Mittfältet och framåt känns ganska klart. Tror det blir Højbjerg, Sissoko och Ndombele på mittfältet. Framåt tror jag Kane och Son får sällskap av en hårt jobbande Lamela. Det är ju i vårt sorgebarn backlinjen som det blir svårt. Lloris står ju i mål. I brist på alternativ spelar Davies till vänster och Aurier startar till höger om han kan spela. Får Toby och Davinson en chans till i mitten? Eller lyckas Dier och Rodon leta sig tillbaka in i startelvan? Mitt tips blir Toby och Dier.

Hur går matchen?

Min känsla runt Tottenham just nu är väldigt dystopisk. Kan nästan inte hitta ett enda glädjeämne. Visst, offensiven har sett bättre ut när Kane kom tillbaka, men vårt försvar ser ut att kunna släppa in mål i massor oavsett motstånd. Jag brukar aldrig tippa emot Tottenham, men här kan jag omöjligt undvika det. Allt under en förlust med 3 mål är en positiv överraskning. Tror på 4-0 till City tyvärr. En sak är säker iaf, det kommer bli en jobbig lördagskväll för Lloris & co.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*