Cup-magi, snabbköps-öl och virtuella biljetter: Allt inför Marine AFC i FA-cupen!

Det är nästan svårt att försöka summera hur vackert det är.

Premier League-industrin, den globala fotbollen och den stora, komplexa affär som rör den professionella fotbollen på högsta nivå.

Läggs i en skål och rullar runt på bästa sändningstid i live-tv.

I en annan del av denna fotbollsvärld.

I Liverpool, på Merseyside i Crosby, vandrar målvakten Bayleigh Passant från det lokala snabbköpet en kväll i december. Med sig har han en låda öl och två påsar ytterligare med allt annat än sötdricka i.

Är det något speciellt med det? Ja, jo. Som flera av er sett i sociala medier och i brittisk media. Marine AFC-målvakten Passant gör ju detta besök i sin matchdress. Fotbollsskor, strumpor, matchtröja och matchshortsen på i orange färg.

Orsaken till detta val av klädsel? Jo, Marine AFC har på dramatiskt vis slagit sig vidare från FA-cupens andra omgång och får således hänga med till den tredje omgången av FA-cupen där det blir riktigt intressant då Premier League-klubbarna gör sitt inträde i cupen.

Även det ödet läggs i en skål och snurrar runt och landar i ett möte med Spurs.

Hur ”långt ner” i seriesystemet måste man gå då för att hitta Marine AFC?

Ja, vi är då nere i Northern Premier League, Division One, North West.

På ren svenska? Vi är i division 8!

Det är ett historiskt möte då Spurs placering i ligasystemet tillsammans med Marine utgör det största gapet någonsin i detta moment av FA-cupen, någonsin!

Då noterar vi även att FA-cupen hållit på sedan 1871.

Marine AFC slog sig förbi Barnsley, Halifax Town och Spurs-demonen Colchester United för att säkra denna match mot Spurs.

Marine har dock varit i tredje rundan av FA-cupen tidigare. Nämligen 1992-1993. En förlust dock mot Crewe Alexandra med 3-1.

När det skedde hade Spurs fullt upp med att sparka Peter Shreeves och få in Doug Livermore och Ray Clemence. Man signade även en ung Darren Anderton, tog in Teddy Sheringham och slutade 8:a i nystartade Premier League samtidigt som man förlorade i en bitter semifinal i FA-cupen mot ärkerivalen.

Åter till Marine AFC: Grundades 1894 och kallar sig för ”Mariners” eller som Spurs, ”Lilywhites”. Matcherna spelas på Rossett Park i centrala Crosby.

Deras hemmaplan tar in 3,185 besökare varav 389 av dessa är sittplatser.

Tyvärr kommer matchen mot Spurs spelas utan publik då Liverpool-regionen ingår i ”Tier 3”-restriktionerna som innebär att ingen publik är tillåten för att minska smittspridning av Covid-19.

Men, det är ju inte rättvist tänker många: En mindre klubb som får en drömchans till extra intäkter och kunna växa när sportslig framgång genererar avancemang som detta.

Således har Marine AFC börjat sälja virtuella biljetter: Det kostar £10 och man får en digital biljett till matchen och stöttar Marine och samtidigt tävlar man om fina priser.

Ett av priserna är att man får coacha laget under försäsong under en dag.

Något José Mourinho nämnde under presskonferensen inför matchen: Han har köpt en biljett men hälsade att det kan bli svårt att få till försäsongsschemat med Tottenham samtidigt.

Den virtuella biljetten ger inte tillgång till att se matchen varken digital eller på plats men däremot sänds den i Viaplay och Viasat Sport Premium under söndagen den 10 januari med avpsark 18:00.

Virtuell biljett köper man här. Marine meddelar att man sålt över 6,400 biljetter hittills och således har ett nytt ”publikrekord”.

Men, inför matchen då?

Jo, som vi vet har Sergio Reguilion, Giovanni Lo Celso och Erik Lamela firat jul ihop och argentinarna i skaran har ådragit sig Covid-19.

Mindre smart och rentav pinsamt med nuvarande läge i pandemin.

Gareth Bale ser ut att vara ”positive” för att spela igen och starta mot Marine enligt Mourinho.

Giovanni Lo Celso saknas även p.g.a. skada primärt.

Lamela ser dock ut att starta, även han åter från skada likt Bale.

Spurs i övrigt då? Jo, tack! En fin seger mot Leeds!

På det, avancemang mot Brentford i Ligacupen där en final i april väntar mot Manchester City.

Men – Vad spelar allt sånt för roll?

Hellre ett möte med Marine AFC på en insprängd arena mitt i stan i Crosby, Merseyside!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*