Inför Spurs – Ludogorets: Om den ens blir av?

Har ni glömt bort lördagen? Nä, trodde inte det. 2-0 hemma mot ett Manchester City på besök. Tre poäng och Pep Guardiola fick behålla bollen efter matchen som José sa det.

Vad står på agendan här näst då? Jo, tack. Europa League. Hemmamöte mot Ludogorets. En match som kommer mitt i mellan mötet med Manchester City i söndags och kommande söndag mot Chelsea som blir också det en riktig rysare!

Således: Mourinho måste in med den alternativa startelvan som skämde ut sig en aning mot Royal Antwerp för två omgångar sedan i Europa League.

Således bör det bli,

Hart

Doherty, Tanganga, Sanchez, Davies,

Winks, Sissoko,

Lucas, Dele, Bale,

Vinicius

Skadeläget är en aning mer positivt på vissa håll: Doherty är helt åter från Covid-19, oklart om han startar eller inte men vi tror det.

Lamela missar både Ludogorets och Chelsea denna vecka men verkar vara åter där efter.

Toby Alderweireld, skadad i City-matchen och utbytt. Beräknas vara åter inom 2-4 veckor och skadan är inte så allvarlig som man först trodde. Viktigt!

Ludogorets då? Ja, det går inte alls.

I form av skador saknar man Marin, Renan, Wanderson och Despodov.

Men, på det nu finns också en utmaning i Covid-19. Senaste budet är att hela 12 spelare i truppen fått positiva resultat.

Detta plus skador gör att spekulationer är i full fart: Kommer matchen ens spelas?

UEFAs regelverk är ett levande dokument som uppdateras regelbundet bara gällande Covid-19 och på det kommer enskilda länders regelverk och riktlinjer in i bilden.

Ett scenario är att Ludogorets inte kan ställa upp ett helt lag och lämnar walk-over likt Leyton Orient i Ligacupen tidigare .

Ett annat scenario är att Bulgarien går in i lockdown och stänger ner fotbollen (vilket det är prat om just nu) och detta skulle innebära att laget inte ens får spela i London.

Ludogorets har redan ställt in en match i ligan förra veckan på grund av Covid-19.

Men, om matchen blir av då?

Då vill vi verkligen se att den ”alternativa” Europa-elvan står upp och gör jobbet utan några problem!

Denna elva borde verkligen känna att man måste kunna visa upp sig och slå sig mot en startelva i Mourinhos ordinarie elva.

Dele, Winks, Sissoko, Doherty med fler.

På det, ett EM för många spelare väntar i sommaren 2021. Det går inte för sig att ligga på latsidan och inte göra sitt yttersta!

På det, vi måste hålla en roterad elva inför Chelsea-matchen på söndag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.