Inför Burnley – Tottenham.

Det pratas ofta som om att en kall och regnig kväll i Stoke är det ultimata testet för om man klarar av Premier League. Stoke är ju numera förpassade till Championship, så det närmsta vi kommer denna säsongen måste vara en kall, blåsig och regnig kväll i Burnley. Är Tottenham redo att göra jobbet? Burnley har inlett väldigt svagt, men vi ska inte tro att det kommer bli en lätt match för det. Spelarna kommer behöva kriga stenhårt i 90 minuter för att kunna lämna Turf Moor med 3 poäng.

Läget i lagen?

Burnley har som sagt inlett säsongen svagt, väldigt svagt. Endast 1 inspelad poäng har man lyckats få ihop. Framåt har man mäktat med ynka 3 mål, medans man släppt in 8. En del skador finns i truppen, Jack Cork och Ben Mee missar definitivt matchen. Sedan är där en handfull spelare som kommer testas sent om man kan spela.

I Tottenham är väl läget betydligt muntrare. Missar matchen gör Tanganga pga skada. Dier kan komma till spel, men osäkert in i det sista. I övrigt en skadefri trupp som Mourinho har att välja från. Vilken trupp det är sedan, personligen kan inte jag komma ihåg när vi hade en så här pass bred trupp senast. Formen är gryende, vi öser in mål och skulle vi kunna få ordning på nerverna sista 10 minuterna av matcherna ser det riktigt bra ut.

Hur ställer vi upp?

Som sagt, det är en nästan skadefri trupp Mourinho har att välja från. Ska bli spännande att se hur han formerar laget. Min känsla är att han kommer gå på fart och fysik för att bäst matcha och såra Burnley. Gissar att Mourinho startar så här:

Lloris

Aurier-Toby-Sanchez-Davies

Højbjerg-Ndombele-Sissoko

Lucas-Kane-Son

En sådan elva innebär att vi kan matcha Burnleys fysiska spel, men samtidigt såra dom med blixtrande omställningar.

Hur går matchen?

Det här är givetvis en match vi bör vinna, en match vi måste vinna om vi ska verka seriösa i våra ambitioner om en CL-plats. Jag tror också vi vinner. Vi börjar trots allt hitta en stabilitet i laget som gör oss ruskigt svårslagna. Sedan har vi så mycket klass framåt så det här bara ska gå vägen. Vi vinner med 3-1. Mål av Son, Kane och Bale.

COYS!

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.