Inför Watford – Spurs

Hur är det egentligen, får man faktiskt kalla Watford – Spurs för ett Londonderby? Vissa säger ja, vissa säger nej och vi lutar nog ändå en aning mer mot ja än nej?

Hur som helst, det är dags för försäsongsmatch och den sista inför Premier League som börjar nästa vecka!

På det så är ju halva Tottenham på landslagsuppdrag!

Således blir ju första frågan, vilka kan Spurs spela med idag?

Målvakter är då Joe Hart, Paolo Gazzaniga och Alfie Whiteman.

I försvarslinjen finns Danny Rose även om vi inte sett honom alls under försäsongsmatcherna mot Reading, Birmingham och Ipswich samt rykten om flytt från klubben hänger i media.

Davinson Sanchez, Juan Foyth, Serge Aurier (även han en man i media som nämns ofta i samband med Leverkusen och Milan), Tanganga.

Winks eventuellt, men har även flaggats som skadad tidigare i augusti och således inte uttagen till landslaget så att det ska bli spel mot Watford idag känns tveksamt.

Tanguy Ndombele saknas på grund av skada samt att han skall ha fått Covid-19.

Giovanni Lo Celso på plats och tillgänglig dock och likaså Dele!

Son, Lamela och Lucas Moura finns även att tillgå.

Så, helt tomt på ordinarie spelare är det inte.

Kan vi kanske räkna med,

Gazzaniga,

Tanganga, Foyth, Sanchez, Cirkin

White, Bowden,

Lucas, Lo Celso, Lamela

Son

På det, massvis med byten och fler yngre talanger att rotera in. Bland annat inköpet Alfie Devine från Wigan som halva Premier League slogs om i Wigans kris.

Hur som helst, motståndet då?

Watfords 2019-2020 kunde nog inte varit mycket sämre med tanke på vilket år 2020 varit likaså för samhället världen över och även Spurs del kring byte av manager, Covid-19 och så vidare.

Men, Watford. Herregud.

Startar 2019-2020 med Javi Garcia vid rodret, det håller till 7 september. Pochettino-vännen Quique Sánchez-Flores kommer och håller ihop det till december innan Nigel Pearson tar över. Han löper linan ut till 19 juli innan han släpps och Hayden Mullins tar över som en tillfällig lösning.

Stökigt!

I Premier League åker man ur när man blir inklämd på näst sista plats mellan Bournemouth på 34 poäng vilket är samma mängd Watford skrapade ihop och Norwich på 21 poäng.

8 vunna matcher, 10 avgjorda och 20 förluster. Tungt facit.

I Watfords nuvarande trupp som också försöker anpassa sig till Championship består i blanda annat: Daryl Janmaat, Craig Dawson, Gerard Deulofeu, Tom Cleverly, Troy Deeney, Danny Welbeck, Abdoulaye Doucouré, Will Hughes, Joâo Pedro, Andre Grey, Ismailia Sarr, Ben Foster, Roberto Pereya med fler.

Och inte att glömma, den f.d Spurs-mittfältaren Étienne Capoue!

Watford har under sin försäsong förlorat mot Gillingham med 1-3 och tagit en hemmaseger mot Scunthorpe United.

Watford i sig har inte sålt särskilt mycket spelare fast man gör sig redo för nedflyttningen. Otroligt många spelare i de bakre leden har släppts och några enstaka har sålts till MLS samt Spanien.

På det har man tagit in Glenn Murray från Brighton samt lånat ut 8 spelare för kommande säsong, bland annat svenske Pontus Dahlberg till Häckens målbur.

Matchen då? Nog om Watford. Hoppas se fart, tempo och glöd och att Spurs kan hålla huvudet kallt trots försäsongsmatch och att många av våra ordinarie spelare är på landslagsuppdrag!

Största utmaningen vad jag ser på rak arm är backlinjen.

Aurier, Foyth, Sanchez, Tanganga, Carter-Vickers, Cirkin.

Det luktar inte erfarenhet och bestämdhet här med tydliga raka linjer precis.

På det blir Sanchez den mest ”senior” och erfarna spelaren i det ledet och Sanchez är rätt känd för att vara en väldigt tystlåten spelare till skillnad från försvarskollegan Dier t.ex. som sägs prata konstant varje match han spelar för att nyttja kommunikationens fördelar.

Offensivt ser jag gärna mer av Cirkin på ytterbacken, White på mittfältet och så får gärna Bowden, Clarke, Devine och hela det gänget vi lärt känna under sommaren komma in och glänsa!

Inga skador, snälla.

Se upp för Troy Deeney.

Vinst för Spurs, 3-2.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*