Recension: All or nothing – Totteham Hotspur 2019-2020 (avsnitt 1-3)

Första reaktionerna från en av våra skribenter på redaktionen finner ni nedan.

I natt släppte äntligen (beroende på vem man frågar) de tre första av totalt 9 avsnitt som kommer släppas veckovis i omgångar av tre av Amazon Prime dokumentärserie All or Nothing som i denna omgång fokuserar på Tottenham Hotspur under säsongen 2019-2020.

Först och främst, vad är Amazon Prime? Det är den globala e-handelsjätten Amazons egna streamingtjänst, precis som Netflix, Viaplay, HBO och liknande.

OK, vad är då All or Nothing? Detta format är en dokumentärserie som funnits i ett antal år och är en serie där ett kamerateam följer ett visst lag inom olika sporter och ligor. Primärt amerikansk fotboll men även rugby och fotboll har figuerat genom åren.

Tottenham är det andra Premier League-laget att vara med efter Manchester City som hade en säsong 2017.

Vad är syftet frågar nog många sig när säsongen 2019-2020 inte är direkt fantastisk att tänka tillbaka på. Det är utöver Covid-19 och spelupphåll en säsong där Mauricio Pochettino får sparken, Jan Vertonghen lämnar efter 8 år och Christian Eriksen säljs i januarifönstret till Italien.

På det är det en säsong där resultaten pendlar åt alla håll.

Ja, svaret på den frågan kan jag bara spekulera i men någonstans känns det som man ska bygga varumärke och utöka sin globala närvaro men kanske framför allt mot den amerikanska marknaden som ordförande Daniel Levy flörtat med ett antal gånger. Även den asiatiska marknaden får sig en kyss med ett eget Son-segment i avsnitt 3 bland annat.

Det första man kanske undrar som läsare om man inte sett dessa tre första avsnitt: Är det värt att titta på?

Svaret där skulle jag nog säga, är att det faktiskt är det. Det är inte alls en ”dokumentär” som Amazon Prime gärna vill påstå men man får ändå en inblick bakom kulisserna som trots en väldigt stökig och tumultaktig säsong gör det intressant.

Vad kan jag förvänta mig?

  • Enstaka spelarintervjuer som är rätt ensidiga och inte bjuder på för mycket ”smaskigt”. Inte ens när man går igenom partnerskapet Vertonghen Alderweireld så vill man inte riktigt gräva i frågan om hur det känns för Vertonghen att se Alderweireld förlänga sitt kontrakt medan Vertonghens framtid var allt jämnt oklar, detta trots att Vertonghen nämner att det är svårt att tänka sig slita loss familjen från sina nuvarande liv för att byta klubb.
  • Mycket fokus på Mourinho. Pochettino blinkar förbi i ett ögonblick vilket känns konstigt och förhastat för att sen sätta allt strålkastarljus på portugisen och dennes ankomst i klubben.
  • Dele, Son, Aurier, Vertonghen, Alderweireld och Eriksen samt Kane får en del tid i bild.

Utan att avslöja för mycket.

Slutligen då, är det något chockerande eller omtvistat som dyker upp?

Nä, inget sånt alls faktiskt. Det är svårt att skapa chockvärde i något som skett relativt nyligen och som redan täcks väl av media men en del svordomar förekommer av spelarna och Mourinho i vissa lägen och en del scener ”bakom kulisserna” av händelser vi alla upplevt (Sons röda kort mot Chelsea till exempel).

Amazon Prime finns både som Android-app i Google Play och iOS-app i Appstore eller så kan man besöka deras hemsida för att nyttja deras tjänst.

Skaffar man Amazon Prime så kan man testa en 7-dagars gratisperiod.

Prime hittar man här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*