Efter Spurs – Reading, 4-1

Det första av två möten denna försäsongshelg har avrundats och en stabil seger säkrades snarlikt den mot Ipswich.

Först ut, försenad matchstart. Då Londontrafiken visade sig från sin normala sida och då matchen spelades på en vardag så var kanske 16:00 inte bästa möjliga avsparkstid för Readings buss att nå fram i tid till Tottenham Hotspur Stadium.

Nog om det, Spurs startelva som gjorde sig klar för avspark 16:30 i stället för 16:00 var,

Lloris,

Gedson, Alderweireld, Dier, Davies,

White, Hojbjerg,

Lucas, Dele, Bergwijn,

Son

På bänken fanns: Hart, Gazzaniga, Aurier, Carter-Vickers, Bowden, Clarke, Cirkin, Scarlett, Devine, Sissoko, Sessegnon, Lamela.

Reading då?

Rafael Cabral, Yiadom, Richards, Morrison (C), McIntyre, Moore, Laurent, Rinomhota, Olise, Swift, Joao.

Samt bänken: Southwood, Holmes, Araruna, Samuels, Holsgrove, Meite, Puscas, Baldock, McNulty, Aluko.

Reaktioner här redan?

• Sissoko frisk och åter!
  • Kane och Ndombele ej närvarande likt förväntat. Fransmannen med Covid-19 och Kane i karantän efter semester i Bahamas sägs det. Rykten säger även att Kane är med till dagens match mot Birmingham då karantänperioden löpt ut till den matchen.
  • Var är Giovanni Lo Celso? Rykten om fler Covid-19-fall finns i media kring Spurs-spelare. Även Sanchez saknades helt i dagens trupp. Båda två var dock med på vandringen på nya arenans ”Skywalk” i veckan som Spurs sociala medier tjatat bra nog om. Båda lär spela mot Birmingham.
  • Dier och Bergwijn in i startelvan, Sissoko, Aurier och Lamela åter men på bänken.

I övrigt då?

Riktigt fint att se trion Mourinho, Sacramento samt klubblegenden Ledley King på långsidan. Tre personer som hördes väl hela matchen och krävde press, press och press trots stabil ledning nästan hela matchen.

Heung Min Son firar 5 år som Tottenham-spelare dagen till ära! Vilken värvning han har blivit.

Men, matchen i sig då?

Hinner knappt börja så är han där, såklart, Heung Min Son.

Det räknas som ett självmål av Omar Richards men vi säger ändå att det är Sons mål. Utkanten av boxen, bryter sig förbi Morrison, flipperspel via försvarare och in i mål, 1-0!

Efter knappt 20 minuter spelare och lite mer än 10 minuter efter första målet så är det Dele som står på tur. Dele och Lucas bryter sig fram på mittfältet och hittar varandra fint i ett elegant spel, Dele ensam med målvakten i en snäv vinkel och en enkel men ack så avancerad lobb, 2-0.

Typiskt Dele? Typiskt Dele.

Strax innan paus, Heung Min Son igen. Lucas skickar ut den långt till vänster på Bergwijn, han hittar Son i boxen som är omringad av motspelare men kan ändå elegant placera in bollen i högra hörnet av målet, 3-0!

Paus, 3-0. Precis som mot Ipswich och aldrig riktigt farligt bakåt.

Överlag intryck från första halvlek?

• Dele is back! Ser hungrig ut, vill framåt, bra position och roll.
  • Lucas och Bergwijn, ack så viktiga för kommande säsong!
  • Hojbjerg, inte lika aktiv kanske som mot Ipswich men här var nog motståndet mer orsaken till det än danskens enskilda insats.

Bäst var dock Sacramento, vid ledning 2-0 och Spurs börjar sakta ned spelet och tar det rätt lugnt. Sacramento blir galen och skriker till alla offensiva spelare att man ska pressa, pressa och åter pressa motståndet. Även Mourinho och King anslöt till gormandet. Bra!

Andra halvlek då?

Byten i paus,

Hart ersätter Lloris i mål, Moura blir ersatt av Lamela, Carter-Vickers ersätter Dier, Gedson ersatt av Aurier, Davies ersatt av Sessegnon, Harvey ersatt av Sissoko.

Rätt lugn inledning i andra halvlek med alla nya spelare i båda lagen men efter 52 minuter så kommer han, Erik Lamela.

Frispark, ett riktigt Christian Eriksen-läge. Men, ingen Eriksen i sikte längre sedan Januari. Lamela tar den.

Katastrofal placering av mur och målvakten av sig själv likaså men Lamelas frispark är välplacerad och elegant oavsett.

4-0.

Efter en timmes spel ersätter Jack Clarke målgöraren Dele.

Clarke minns ni alla som vi värvade sommaren 2019 från Leeds, spännande ytter och massiv talang. Varit på lån hos Leeds och QPR med begränsad speltid senaste året.

Cirkin ersätter Bergwijn.

Efter 75 minuter ersätter Gazzaniga nyförvärvet Hart.

Även Bowden ersätter nyförvärvet Hojbjerg.

Det blir sen stökigt i straffområdet och Carter-Vickers orsakar en handboll. Straff. Mål. 4-1.

Scarlett ersätter Son vid ’81.

I slutet ersätter Alfie Devine fransmannen Sissoko.

Och där tar det slut.

Summering

• Ytterligare en stabil och fin försäsongsövning som inte säger mycket men som fyller sitt syfte, vi får speltid, vi får träning inför kommande säsong och gör en bra insats som möter förväntningen man kan ha mot ett något ”enklare” motstånd.
  • Dele, Son, Bergwijn, Lucas. Härligt gäng som ser hungriga och laddade ut!
  • Clarke, Cirkin, White, ser gärna mer av dessa unga herrar!
  • Denna offensiva trupp med Dele, Lucas, Bergwijn, Son. Med Kane åter sen så kan detta bli riktigt intressant!
  • Dele var nog kanske matchens mest lysande stjärna trots en likaså väldigt fin insats av Son.
  • Harvey White har förstärkt sina aktier nå enormt dessa två matcher.