Tottenham – Norwich 1-1 (2-3 e.str)

Ny match. Ny förlust. Nya individuella misstag. Men vi tar det från början.

När startelvan släpptes så bjöd Mourinho på en hel del överraskningar. Alderweireld var för andra matchen på raken petad, denna gång till förmån för Dier som bildade mittlås med Sanchez. Dessutom var Vertonghen tillbaka, denna gång som vänsterback och framförallt, lagkapten.

I mål placerades Michel Vorm, som gjorde sin första A-lagsmatch på 17 månader och på mittfältet huserade Winks tillsammans med Oliver Skipp. Frontfyran i 4-2-3-1-uppställningen bestod av Lucas, Lo Celso, Bergwijn och Dele Alli, där den sistnämnde fick rollen som falsk nia.

Tottenham började klart bäst och Lo Celso skapar redan efter ett par minuter ett bra läge för att göra 1-0, men Tim Krul i Norwichmålet gör en bra räddning. 1-0 kommer istället efter 13 minuter när en fin frispark av Lo Celso når hela vägen fram till en framrusande Vertonghen som nickar in 1-0. Efter ledningsmålet tar Norwich över mer och mer, men lyckas inte att skapa några större chanser förutom när Vorm håller på att tappa in ett skott från 25 meter. Ledning i halvtidsvila, men absolut ingen säker sådan.

I den andra halvleken tar Norwich direkt tag i taktpinnen. Men trots det så är det Tottenham som skapar den bästa chansen. Lucas Moura snor åt sig bollen i straffområdet, men väljer att skjuta själv istället för att passa en helt fristående Dele Alli vid straffpunkten. Krul räddar och den stora chansen att punktera matchen slarvas bort.

Trots ett stort spelövertag av Norwich så skapar de inte några solklara målchanser. När matchuret börjar närma sig 75 så känns det som att Tottenham nog ändå kommer att klara av att hålla resultatet matchen ut. Men. Återigen så kommer det individuella misstaget som leder till insläppt mål.

Michel Vorm släpper en väldigt svag retur på ett långskott från 30 meter och Drmic kan med en halvträff få in bollen i mål. 1-1 och ingen kan egentligen påstå att det inte var rättvist.

Mourinho agerar och byter in Ndombele som, tillsammans med de tidigare inbytta Gedson och Lamela, skapar ett offensivt tryck vi inte sett på hela matchen. Men mer än ett par halvchanser skapades inte och matchen går till förlängning.

I förlängningen byts även Troy Parrot in som får 25 minuter på sig att visa Mourinho att han är redo att spela på den här nivån. I övrigt händer inte mycket i förlängningen då två trötta lag tar ut varandra och inväntar straffläggningen.

Straffläggningen börjar bra med att Dier slår den lågt till vänster. 1-0. När Vorm sedan räddar McLeans straff så känns det upplagt för avancemang. Lamela kliver fram, lurar ned Krul och lägger den högt till vänster – i ribban. Tre raka straffmål av Idah, Lo Celso och Stiepermann gör att det står 2-2 när Troy Parrot kliver fram för att ta Tottenhams fjärde straff. 18-åringens nerver klarar tyvärr inte av trycket och slår en straff i precis rätt höjd för Krul att kunna rädda. När Cantwell sedan slår sin straff rätt upp i nättaket så måste Gedson sätta sin för att för att hålla liv i matchen. Men, Gedsons straff är inte ens nära att gå in och Krul räddar enkelt.

Sista realistiska chansen på en titel denna säsong är därmed borta. Nu blir det fullt fokus på att försöka lösa en Champions League-plats inför nästa säsong. Men om spelet fortsätter att se ut som det gör just nu, samtidigt som skadeläget inte förbättras så känns det väldigt långt borta.

COYS!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*