Inför Tottenham – Norwich

I tider när det går tungt så kan det vara både skönt och jobbigt med ett tätt spelschema. Personligen så gillar jag det. Inget längre ältande efter en sämre genomförd match, utan istället direkt fokus på nästa – hemma mot Norwich.

Skadeläget i Tottenham är oförändrat sedan matchen mot Watford. Kane, Sissoko, Lloris och Davies är fortfarande borta. Ndombele närmar sig en comeback och har börjat träna med laget igen. Danny Rose ska vara tveksam till spel, men huruvida det beror på en skada eller på grund av det rapporterade bråket med Mourinho låter jag vara osagt.

Tre veckor in på det nya decenniet så väntar vi fortfarande på Tottenhams första mål i Premier League under 2020. Faktum är att Tottenhams senaste mål i Premier League var mot just Norwich i 2-2 matchen, den 28 december. Den gången var det Kane och Eriksen som gjorde målen, samtidigt som Foyth spelade sig ut ur Tottenhams startelva efter en väldigt svag insats.

Samtidigt som Tottenham haft kräftgång den senaste tiden, (läs det senaste året), så kommer Norwich från en viktig seger mot Bournemouth och bör därför komma med något bättre självförtroende än tidigare. Segern blev dock dyrköpt då mittbacken Godfrey drog på sig ett rött kort och är avstängd mot Tottenham. Ett tungt avbräck för Norwich som inför matchen är det laget som släppt in flest mål i Premier League denna säsong.

Men, i vanliga fall så ska vi köra över Norwich även om de har alla spelare tillgängliga. I vanliga fall så gör vi 3-4 mål mot ett motstånd i av den här kalibern.

Men nu är det inte i vanliga fall. Nu är det säsongen 19/20. Säsongen där allt går fel och alla marginaler hamnar på fel sida. Men, hur otroligt det än är så har inte tåget till Champions League gått än. Så om nu den här säsongen ska vända till något positivt så känns det som att det är nu det måste ske. 8 poäng upp. 15 matcher kvar. Det kan gå!

Möjlig startelva’

COYS!
I med och motgång!

Mathias Wallmon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*