Inför Watford – Tottenham

Nu är det lördag igen sjöng Flamingokvintetten och 344 andra dansband någon gång på 1900-talet.

Och för Spurs och Watford är det sannerligen så när lagen är först ut att spela i den 23:e omgången av Premier League här i mitten av Januari i herrens år, 2020.

Men, vad är det för Spurs som vi ser framför oss? Det är ett aningen osäkert och oklart Spurs som kommer. Likt i vanlig ordning nu för tiden så saknas Harry Kane, vice-kaptenen efter sin skada och operation där rehab väntar på obestämd tid.

Självaste kaptenen själv och Landslagsgeneralen Hugo Lloris och tillika vår målvakt saknas fortfarande och har förhoppningsvis inte allt för mycket kvar av sin rehabilitering.

På det saknar vi igen nyförvärvet Tanguy Ndombele, något som verkar irritera Mourinho lätt varje presskonferens inför en ny match. På det saknar vi ännu Ben Davies och Moussa Sissoko, ytterligare två spelare som har opererat sig där Davies verkar ändå se ljuset i tunneln medan Sissoko i veckan flög till Frankrike för nästa steg i sin rehabilitering.

På det är det fortfarande en tidig Mourinho-era i laget som man inte riktigt får grepp på.

Laget kommer från en relativt stabil 2-1 seger i omspelet av FA-cupen som vi skrev om här. Det gick men det var kanske inte helt klockrent.

Med detta sagt – Vad kan vi vänta oss?

Först och främst, vi kan inte vänta oss en lätt match! Watford har tagit sig över strecket efter att ha varit nere i dyn och avlidit nästan.

Återuppståndelsen och Jesus har ingenting på den återhämtning Watford gjort den senaste tiden. Jag kan lätt säga att vi möter Watford just nu i den sämsta möjliga fasen av deras form hittills denna säsong.

Deras självförtroende är högt, man har gått 4-5 matcher med riktigt bra resultat och man har kommit upp ovanför strecket för första gången på denna säsong i stort sett.

Det enda som talar emot Watford just nu en aning dock och som talar för Spurs är att skadelistan för hemmalaget är lika bekymmersam som Spurs.

Den eviga talangen och ”what if”-produkten Will Hughes är skadad, som alltid på det är såklart Danny Welbeck skadad, tillsammans med Tom Cleverly, Kiko Femenia och Sebastian Prodl likaså och slutligen även Daryl Janmaat. Kiko ser dock ut att eventuellt kunna göra ett framträdande.

Watford kommer med fem raka matcher utan förlust i ryggen. Man imponerade mot ett blekt Bournemouth borta och vann med 3-0 förra helgen, slog Wolves innan det, Villa likaså och kryssade borta mot starka Sheffield United som flyger högt.

Spurs kommer från en tuffare bakgrund med en bitter 0-1 förlust mot Liverpool, oavgjort borta mot Middlesbrough i FA-cupen, förlust mot Southampton och oavgjort mot Norwich. Trenden pekar inte mot rätt håll men det är ju inte hela bilden.

Mot Middlesbrough fick vi äntligen se ett partnerskap vi måste få se mer av och det är Lamela och Lo Celso. Insatsen mot Liverpool av nästan hela startelvan då likaså sa att vi börjar hitta någon form av inställning och attityd som kan hålla och skapa saker och ting.

Med det sagt i startlevan så måste Tanganga, Lamela, Lucas, Son, Dele, Vertonghen, Alderweireld och Sessegnon vara med. Där har vi spelarna som kan göra skillnad för oss idag.

Avspark redan 13:30 i Viaplay och Viasat Sport Premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*