Inför: Spurs – Middlesbrough (FA-cup omspel)

En tisdag i januari blir nog inte roligare än såhär. Omspel i FA-cupen på Tottenham Hotspur Stadium en tisdagkväll.

Första mötet slutade 1-1 där ’Boro’ tog ledningen i första halvlek och Spurs fick kriga sig till 1-1 via Lucas Moura.

Efter det en tung 0-1 förlust hemma mot Liverpool. En förlust som många dock tog positivt då man kände att laget hade någon form av plan och kämpade tappert mot ett mycket, mycket bättre motstånd.

Men – Nog om det. Vad vet vi inför denna match?

  • José har inga nya utmaningar på skadefronten. Han har heller inga positiva nyheter. Läget oförändrat det vill säga – Han saknar således Lloris, Ndombele, Davies, Kane och Sissoko.
  • Det låter på José som att Toby Alderweireld kommer vila mot Boro och att Vertonghen kliver in från start i stället för bänken som han började på mot Liverpool.
  • José är tydlig med att mittbackar är den position han känner sig trygg med just nu när det gäller rotationer och hänvisar på presskonferensen till Vertonghen, Tanganga som gjorde en fin insats mot Liverpool, Foyth och Sanchez likaså.
  • Högst oklart hur laget kommer se ut i övrigt mot Middlesbrough och José pratar mest om att prio ett är att vinna.

I övrigt då? Spurs gjorde en tapper insats mot Liverpool. Säg vad man vill om resultatet, motståndet och allt där i mellan men det var en hedersam förlust. På det missade Lo Celso och Son två drömlägen där vi kunnat gjort riktig skillnad i matchen.

Spekulationer flyger vilt kring Eriksen mitt i allt. En tveksam insats mot Liverpool som väckte frågor och många tolkade hans uppförande efter match och efter bytet som att dansken tackade för sin tid hos Spurs. Inter sägs rycka mest i dansken och Mourinho påstår på dagens presskonferens att det inte är konstigt att mittfältarens prestationer är ojämna i denna nuvarande situation där kontraktet löper ut i sommar.

Motståndet då? Ja, där är det tvärtom skademässigt. Den f.d Spurs-spelaren Jonathan Woodgate har hela truppen till sitt förfogande just nu. På det så är Boro placerade just nu på 16:e plats med 34 poäng efter att ha blandat mycket i vinster, förluster och oavgjorda resultat. Det känns onekligen som att Woodgates mannar lär åka till London och satsa fullt ut för att chanserna på play-off-platserna är nog passerad och den ojämna formen som dom haft i Championship har påverkat för mycket.

Men – Vilken elva vill vi se mot Boro?

För min del så ser jag gärna att vi nyttjar detta tillfälle att spela ihop vår primära elva som jag ser det.

Det är just nu på grund av skador med Gazzaniga i målet och på det önskar jag se mer av Aurier. Han är en galning som blandar och ger men i ärlighetens namn så har han skärpt till sig bra nog i Mourinhos led och jag är inte taggad på att ha Foyth som högerback även om han gjort det fint i landslaget.

På det vill jag se Tanganga igen även om han kanske ännu återhämtar sig från Liverpool-matchen. Han kan bli ett framtidshopp som vi behöver och speltid där är endast en sund och bra investering. Vertonghen bredvid tro?

På det önskar jag se Sessegnon på vänsterback. Framför backlinjen så tar vi Winks och Sanchez där colombianen kan bilda treback med Vertonghen och Tanganga.

Centralt, Lo Celso, Lo Celso och åter Lo Celso!

Höger och vänster om Lo Celso vill jag se Lucas och Dele med Son längst fram.

Aggressiv elva för ett returmöte med Boro i FA-cupen?

Ja, absolut. Utan tvekan. Men, denna elva måste ha mer speltid. Ju mer denna elva kan hitta varandra och bli trygg i sig själva, desto mer poäng kommer vi plocka under denna vår.

Aggressiv start och sen roterar vi in Parrott, Skipp och Dier.

Slutresultat då? Det blir en stabil 3-0 seger där Son, Dele och inhopparen Parrott gör mål.

Matchen sänds 21:05 i Eurosport och Eurosport Player.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*