Inför Tottenham -Liverpool

Januari är här, formen är verkligen tveksam och vi har massor av skador. Vad passar sig då bättre än att möta obesegrade Liverpool? Typ allt i hela världen skulle jag vilja påstå. Det känns troligare att jag skulle vinna en rond mot Mike Tyson, ett 100 meterslopp mot Carl Lewis eller en stavduell mot Bubka än att Tottenham ska slå Liverpool på lördag. Precis ALLT talar för gästerna. Kanske är allt det där ändå vår lilla, lilla chans. Vi har verkligen ingen press på oss, kommer vi undan med en knapp förlust skulle ingen höja på ögonbrynen. Förhoppningsvis kan den gode José ingjuta en riktig vi mot dom känsla, sen bara backa ut sin allra bästa buss och parkera den framför vårt mål. Sen göra ett mål på någon av de enstaka chanser vi kommer skapa. Men för att en sådan matchplan ska funka så måste vi sluta upp med alla individuella misstag. För herregud vad många idiotiska beslut vi tagit i försvarsspelet den härr säsongen. Knappt en match har väl gått utan att vi bjudit på minst ett enkelt mål. Slutar vi inte upp med sådant kvittar det vilken som tränar oss, vi kommer vara lika usla ändå.

Läget i laget då? Inget vidare om man ska uttrycka det milt. Lloris, Davies och Ndombele är fortsatt skadade. Där verkar Lloris närmast comeback, pratas om början på februari. Till denna skadade trio kan vi nu även lägga till långtidsskadade Sissoko och Harry Kane på den listan. Framför allt är den årliga skadan på Kane en katastrof, vi har ju ingen riktig ersättare. Vi har visserligen Parrott, men här verkar inte våra tränare tycka han är redo. Det har ryktats om att vi är på jakt efter en ersättare, men det tror jag inte vi ska hoppas rent för mycket på.

I Liverpool är allt givetvis betydligt muntrare miner. Visst har man också lite skador, men man har också betydligt lämpligare ersättare. Inte ens när man vilade typ hela startelvan i FA-cupen lyckades man förlora. Man går helt enkelt som tåget och man har det där klassiska lilla extra flytet som bra och vinnande lag brukar ha.

Hur kommer vi ställa upp? Jag tror vi får se en trebackslinje igen, bestående av Vertonghen, Toby och Sanchez. Som ytterbackar/mittf’ältare (vägrar använda det moderna ordet) blir det Aurier till höger och Sessegnon till vänster. Dier, Winks i mitten tillsammans Lo Celso. På topp Alli och Son. I praktiken ett 5-3-2 alltså. Sen tror jag tyvärr att det blir Eriksen istället för Lo Celso, men hoppas kan man ju.

Eftersom jag vägrar att tippa emot Tottenham så säger jag att det blir 1-1, Alli målskytt.

Slutligen citerar jag Mourinho: ”We have to belive, if you don’t get out man”.

COYS

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*