Kieran Trippier lämnar för Atletico Madrid

Högerbacken Kieran Trippier lämnar Tottenham för Atletico Madrid i La Liga och börjar direkt jobba under Mauricio Pochettinos gamla landslagskamrat Diego Simeone.

Trippier anslöt till Spurs under sommaren 2015. Han kom från Burnley där han gjort sig ett ryckte som en stabil högerback med en inläggsfot som Spurs ville ta del av. Prislappen var då på 3,5 miljoner pund.

Första säsongen i klubben fick Trippier agera understöd till Kyle Walker som var i sin bästa form men Trippier hittade ändå en hel del speltid i Europa League.

Hans utveckling i klubben gick sedan väldigt snabbt när Kyle Walker lämnade och toppen av formkurvan kom nog säsongen innan VM 2018 i Ryssland och i VM gjorde han ett mycket gott mästerskap med England där man nådde semifinal.

Efter mästerskapet dock blev hans position en aningen ifrågasatt. Varken han eller Serge Aurier lyckades ta kommando över vem som skulle vara ordinarie högerback och mycket grundade sig i att båda till viss del bidrog med enskilda misstag här och där som blev kostsamma.

Hur som helst – Vi önskar Trippier all lycka till i Spanien. Det känns bra att han får jobba under Pochettino-kamraten Diego i ett fint lag som mår bra och vi hoppas Trippier kan hitta sig själv efter förra säsongen som var en aningen för skakig både för laget och han själv.

Trippier gjorde totalt 69 framträdanden i klubben under sin tid och gjorde två mål.

Atletico sägs ha betalat 20 miljoner pund för den engelske landslagsbacken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.