Inför Bournemouth – Tottenham

Det är nu när vi går in i säsongens absoluta slutskede som allt ska avgöras. Vinst imorgon och på onsdag så kommer säsongen kännas fantastisk. Då har vi säkrat CL nästa år och ska spela Champions Leaguefinal i juni. Ingen kommer då komma ihåg den svaga form som vi haft den här våren, allt är förlåtet och man kommer med glädje se fram emot nästa säsong.

Men de beryktade marginalerna är som sagt små. Skulle vi förlora mot Bournemouth imorgon och sen inte lyckas vända mot Ajax så lär vi hamna i ett helt annat läge. Då kommer pressen inför sista matchen mot Everton vara enorm. För att missa CL vore ett fiasko, särskilt när vi faktiskt hade ett ganska bra avstånd ner ett bra tag.

Men, nu ska vi inte måla fan  på väggen. Vi har allt i egna händer och alla konkurrenter om topp -4 skulle gärna byta med oss. Förhoppningsvis gillar Poch och hans mannar läget och städar av Bournemouth på ett lugnt och fint sätt.

Spelarna som finns tillgängliga inför matchen är ju ganska begränsade. Vi har en uppsjö av skadade, halvskadade spelare och spelare som precis kommit tillbaka från skada. Min tro och förhoppning är att Poch kör starkast möjliga lag. Vi har max 4 matcher kvar på säsongen. Det här är inte rätt läge att vila spelare. Det får helt enkelt bära eller brista nu. Så här tror jag vi startar:

Lloris

Davies-Sanchez-Toby-Trippier

Dier-Sissoko

Eriksen-Alli-Lucas

Son

Personligen ser jag gärna Rose framför Davies, men vi roterar nästan alltid på ytterbackarna. Inte omöjligt att Foyth får en ny chans på högerbacken istället för en formsvag Trippier.

Nu jinxar jag väl precis allt, men Bournemouth är ett lag vi trivts väldigt bra emot sista åren. På de senaste 7 mötena har vi 6 segrar och 1 oavgjord. 9-1 i målskillnad på de 2 senaste mötena. Bournemouth är helt enkelt ett lag vi ska slå och ett lag jag tror vi slår. Mitt tips är 3-1 till Tottenham Målskyttar: Son *2 och Vincent Janssen får hoppa in och sätta spiken i kistan. Låt oss nu avsluta säsongen på bästa sätt!

 

COYS!

 

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*