Manchester City – Tottenham 1-0

Tredje matchen på väldigt kort tid mot Peps hyllade Manchester City. Skulle vi orka ladda om efter onsdagens holmgång? Hur skulle Poch formera laget? Vem skulle spela på det centrala mittfältet? Frågorna var ganska många innan matchen.

När laguppställningarna släpptes så kunde man snabbt konstatera att centrala mittfältare är en bristvara i dagens Spurs. Istället valde vi att fylla på med mittbackar så gott det gick.  Alla våra mittbackar fanns med från start i en fembackslinje, Foyth fick den lite ovana rollen som högerback. Toby, Davinson och Vertonghen i mitten och Davies till vänster. Att sedan Lloris saknades kom som en överraskning för  mig iaf, men med Gazza som back-up känns det ändå ganska tryggt. Dier var tillbaka på mittfältet och framåt fick vi förlita oss på Eriksen, Alli, Son och Lucas.

När matchen startade så hoppades man ju att vi lärt oss läxan från sist och verkligen är med från start, men ack nej. Visserligen är det vi som får första chansen när Son kommer fram och avslutar från ganska dålig vinkel, där borde han nog passat snett inåt till Lucas, men med Sons form på sistone så kan man väl inte klandra honom rent för mycket över att han avslutar själv. I anfallet låter vi sen Bernardo Silva stå och måtta inlägg som han sveper in perfekt på Agueros panna. Istället för eget avslut väljer Aguero att nicka bollen in i mitten där Foden kommer framstörtande och enkelt kan nicka in 1-0. Än en gång släpper vi in mål efter ca 4 minuter. Det är ett fint mål av City, men hur är det möjligt att vi inte markerar planens målfarligaste spelare?? Hur kan vi efter 4 minuter låta honom vara helt ensam i vårt straffområde? Men nåväl, vi lyckades gör 3 mål sist, det kan vi kanske göra igen. O lägen kommer vi verkligen inte att sakna. Son och Eriksen borde verkligen gjort mål på sina lägen, Lucas är farligt framme flera gånger, men marginalerna vi hade med oss sist är nu emot oss. Tycker vi gör en bra första halvlek, men får ingen utdelning tyvärr.

 

Inför andra halvlek görs inga förändringar i vårt lag, utan vi kör igång med samma 11 igen. City börjar halvleken klart bäst och borde nog haft straff i inledningen när Toby täcker Agueros skott. När Toby reser sig träffar bollen händerna både 1 och 2 gånger. Men vi klarar oss och matchen lever än. Vi försöker ta oss fram till lägen, men vi hittar inte alls samma ytor som i första halvlek. Borde vi haft straff när Walker får bollen på armen? Nja, då tycker jag Tobys situation är betydligt mer straff. I andra halvlek tycker jag vi känns lite trötta. Vi gör en helt ok halvlek, men den där sista desperationen saknas tyvärr. Vi skapar en del halvbra lägen, men känns inte alls lika farliga som under de första 45 minuterna. Bränsletanken känns lite tom och City som verkligen inte har råd att tappa poäng i striden om ligatiteln känns hetare. Wanyama, Rose och Llorente kommer in, men någon kvittering får vi aldrig in tyvärr.

Tycker vi gör en bra insats faktiskt. Förmodligen en bättre insats än i onsdags, men som sagt, då hade vi marginalerna med oss, det har vi inte idag.

Vi har fortfarande allt i egna händer i topp-4 striden, men tror inte vi har råd att tappa många poäng till. Kommer bli en stenhård fight om 3-4 platserna. Men får vi bara tillbaka några mittfältare så ska vi lösa det. Vårt resterande spelschema är hyfsat.

Nu laddar vi om inför matchen mot Brighton, där är 3 poäng ett måste.

 

COYS!

 

Christian Berg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*