Inför Tottenham – Newcastle

Minns ni när vi mötte Newcastle senast? Det känns som ett halvt liv sedan och det var i augusti i inledningen av säsongen faktiskt, det slutade då med en 1-2 seger på bortaplan som vi skrev om här.

Nu, med 32 spelare skadade samtidigt – Inga värvningar, ingen arena och spel på Wembley så känns det helt orealistiskt att vi ligger på tredje plats med några få enstaka poäng upp till Manchester City.

Men – Hur känner vi inför denna match? Spurs kommer från en ”mitt-i-veckan-match” mot Watford där Llorente avgjorde i sista sekund och säkrade 3 poäng.

Med det sagt – Är vi säkra på tre poäng mot Newcastle? Absolut inte, Newcastle har precis slagit Manchester City och man har även värvat och förstärkt en aning.

På det saknar Spurs så väl Dele, Kane och Davies.

Spurs lär ställa upp med Lloris, Trippier, Alderweireld, Vertonghen, Rose, Sanchez, Winks, Lamela, Eriksen, Lucas samt Son. Möjligt att rotera in Dier sedan och även Llorente vid behov.

Newcastle är dock heller inte skadefria – Elliot, Sung-Yeung samt Darlow saknas. Frågetecken finns också på Shelvey, Dummet samt Diame.

Bör Spurs kunna ta hem detta? Ja, om man vågar mer, löper mer i djupled och vågar slå avgörande passningar i rätt läge i stället för att ta det säkra kortet. Moralen bör vara en hel del högre efter onsdagens vinst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*