Efter Crystal Palace – Tottenham, 2-0

Det här är en svår match att skriva om i efterhand.

Tottenham kommer skadedrabbat till Crystal Palace och man saknar Kane, Dele, Eriksen, Son, Alderweireld med fler.

Eriksen vilades, Toby likaså.

Efter 10 minuter gör Crystal Palace ett riktigt anfall. Trippier hamnar fel. Försvaret överlag hamnar fel. 1-0 till hemmalaget. Trippier lyfter med armarna som om det inte är hans fel att han är i fel position när målet är ett faktum.

Redan här börjar man ifrågasätta viljan och engagemang i Spurs. Även om det är skador och tufft just nu, vill ingen som fått chansen att spela idag visa upp sig från sin bästa sida? Nästa anfall kommer från Crystal Palace och slutar i en straff via Kyle Walker-Peters.

2-0.

Katastrofen är ett faktum när Foyth fixar en straff åt Spurs som Trippier slår. Bollen träffar Roy Hodgson på långsidan. Miss.

2-0. Oförändrat.

Pochettino gör ett byte i halvtid. Ut med Vertonghen, in med Lamela. Här skall det bli offensivt och omspel kan räddas.

Lamela sliter ihjäl sig och vill göra allt själv i ett lag som inte fungerar på planen. Det resulterar då i att Lamela tappar mer boll än alla andra och slår fel passningar, mycket tack vare att han inte får hjälp eller stöd.

Pochettino kastar in Wanyama, han kastar in Sterling.

Spurs har mycket boll men när man inte har det blir det farligt och Palace försöker.

Kvällen slutar 2-0 till Crystal Palace. Spurs lämnar därmed FA-cupen för denna säsong i fjärde omgången.

Skador. Lång säsong. Många matcher. VM. Inga värvningar. Arenan inte klar ännu. Det finns många saker man kan peka på beroende på vad man brinner mest för.

Jag pekar inte på något av dessa alternativ.

I stället pekar jag mest på det faktum att ingen på planen verkade vilja gå vidare till femte omgången denna söndag i Tottenham.

Viljan, engagemanget, hjärtat – Allt lyste med sin frånvaro. Jag började nästan tänka på eran med Tim Sherwood när det var som värst. Det där iskalla, stela och idéfattiga och helt enkelt dåliga spelet som man bara inte vill se.

Kyle Walker-Peters får chansen och ger bort en straff, hamnar fel i flera situationer. Skipp blev fullkomligt överkörd på mittfältet. Samtidigt var våra veteraner på planen inte bättre. Trippier, Lamela, Dier. Alla egentligen, underkända.

Foyth, kan kanske få ett godkänt. Ung och tar chansen även om 2-0 inte talar för hans insats heller men.

Nä, en söndag att glömma och det fort med Watford mitt i veckan här näst.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*