Inför Crystal Palace – Tottenham

Dags att hoppa upp i sadeln igen efter den tunga straffsparksförlusten i torsdags. Vad passar då bättre än en ny cup-match? Den här gången borta mot Roy Hodgsons Crystal Palace.

Såhär i fjärde omgången hade man väl hoppats på lite lättare motstånd, eller iaf en hemmamatch. Men nu drogs lotten såhär, så det är bara att gilla läget.

Skadeläget ljusnade väl inte direkt i matchen mot Chelsea, Davies och Sissoko linkade av. Inga allvarliga skador enligt Poch, men inte lär dom starta denna matchen. Detsamma skulle jag väl säga om Vertonghen och Dier, båda precis tillbaka efter skador och tror inte man vill riskera något här. Toby, Eriksen och Winks har spelat väldigt mycket på slutet, men finns det utrymme att vila dom? Känns väl tveksamt. Wanyama är tillbaka i träning, Son ute ur Asiatiska mästerskapen men lär inte finnas med här. Vad har vi då egentligen kvar? Så här tror jag vi ställer upp:

 

Lloris

Trippier Foyth Sanchez KWP

Winks Skipp

Lamela Eriksen Lucas

Llorente

Vet att många vill se unga Sterling få chansen på Llorentes bekostnad. Visst, spanjoren har sett rostig och matchotränad ut, men likväl klämde han in ett mål mot Chelsea. På sina 11 senaste starter har han gjort  10 mål, inte illa för en spelare som får ytterst begränsat med speltid.

Crystal Palace har inte alls våra skadebekymmer, utan kommer med hyfsat ordinarie trupp. Tror Roy kommer köra ett ganska starkt lag då dom känner att chansen hemma mot ett skadeskjutet Spurs är ganska stor.

De 5 senaste mötena lagen emellan har faktiskt slutat med en 1-0 seger för Spurs. Så någon klang och jubelföreställning är nog inte att vänta. Tror det blir en hård och fysisk match. Låt oss hoppas våra liljevita krigare kan ta den kampen.

Hur går det då? Jo, givetvis vinner vi. Det blir inte snyggt eller enkelt, men Llorente gör matchens enda mål efter en brottningsmatch i straffområdet.

 

COYS!!

 

Christian Berg

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*